Спорт

Бечејци без управе клуба

ФУДБАЛ – КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ОФК БЕЧЕЈ 1981

Након испадања из Прве лиге Србије и одласка шефа стручног штаба Душана Бајића, љубитеље фудбала у Бечеју затекла још једна веома лоша вест. Цело руководство клуба на челу са председником Драганом Кнежевим и спортским директором Дејаном Станојевић одлучило је да напусти ОФК Бечеј 1918. Та вест је јавности саопштена на конференцији за новинаре која је на Градском стадиону у Бечеју одржана у петак 30. маја.
Досадашњи први човек бечејског клуба је на почетку обраћања изнео анализу учењеног у претходном периоду када је ОФК Бечеј 1918 од Војвођанске лиге Север стигао до Прве лиге Србије из које је пре неколико недеља испао па ће се од јесени такмичити у Српској лиги Војводина.
–Финансијски смо стабилизовали клуб, измирене су овабезе према играчима, стручном штабу и добављачима. Инфраструктура је у завидној мери поправљена, клупске просторије са свлачионицама су потпуно реконструисане, трибина је санирана, а у сарадњи са Фудбалским савезом Мађарске, преко новог суперлигаша ТСЦ-а из Бачке Тополе, гради се терен са вештачком подлогом и до краја јуна ће бити готов. Значи, новом руководству, за разлику кад смо ми преузели клуб, остављамо здраву средину, казао је Канежев.
Говорећи о спортским резултатима из протекле сезоне он је подвукао да испадање из Прве лиге Србије „сасвим друго питање“.
–У спорту се побеђује и губи. Када смо побеђивали били смо поносни, тако да морамо бити достојанствени и кад губимо. Имали смо добру сарадњу са локалном самоуправом, али је изостала сарадња са Фудбалским савезом Србије и лично сам схватио да у српском фудбалу није, баш, све спортски. Пошто је мој улазак у бечејски фудбал био везан за позив спортског директора Дејана Станојева, његовим одласком се губи смисао мог даљег ангажовања. Имам превелике обавезе у мојој фирми а бити на челу прволигашког клуба је као да се води још једна фирма. Наравно, до избора новог руководства што очекујем у веома кратком року, бићемо на услузи клубу, завршио је Драган Кнежев, до те конференције за новинаре председник ОФК Бечеј 1918.
Своје излагање присутним новинарима досадашњи спортски директор Дејан Станојев је почео констатацијом да је клуб стазом успеха кренуо оног тренутка када је Драган Кнежев прихватио његов позив да преузме вођство и стане на чело овог спортског колектива. Станојев је прошао пут од трнереда до спортског директора, учествовао у свим успесима а уз разочарење испадањем из лиге истакао је да не бежи од одговорности за резултат.
– Разлог мог одласка из клуба није испадање из лиге, већ чињеница да сам се преселио у Нови Сад, где сам засновао нови радни однос и нисам више у могућности да одговорим великим клупским обавезама. Друга је ствар што сам се, искрено говорећи, емоционално и физички уморио. Истина је и то да сам разочаран што смо испали из Прве лиге, али то, понављам, није разлог мог одласка из клуба, надовезао се Дејан Станојев.
У сваком случају бечејски фудбал очекују изуетно „врело“ лето. Ново рукодвство мора бити формирано што пре како би екипа могла да у најмирнијим могућим условима дочека старт припрема за нове изазове у Српској лиги грпа Војводина.

Бечејски Дани