Војводина у Војвођанској лиги

ПОДРУЧНА ФУДБАЛСКА ЛИГА СУБОТИЦА

Недеља 26. мај текуће године биће златним словима уписана у историју Фудбалског клуба Војводина из Бачког Градишта пошто је екипа коју са клупе предводи млади стручњак Лазар Дабижљевић након победе у Сенти над истоименом екипом са убедљивих 5:0 (2:0) и математички обезбедили прво место у оквиру Подручне фудбалске лиге Суботица и обезбедила пласман у Војвођанску лигу Север што је највећи успех клуба са више од века дугом традицијом.
Градиштанци нису у најзначајнијем мечу ове сезоне дали ни промил шансе домаћинима да се могу надати евентуалном изненађењу, већ су од почетка меча играли најозбиљније, што је и резултирало великим слављем на крају. Три гола на овом мечу постигао је Александар Марјанов, док су се по једном у стрелце уписали Марко Бубања и Велибор Новаковић.
Недељу дана касније је на терену Спортског центра „Ђорђе Тапавица – Џоја“ пехар намењен освајачу Подручне фудбалске лиге Суботица из руку Ненада Николића, председника Подручног фудбалског савеза Суботица прешао у руке Бојана Билбије, капитена Војводине, чиме се домаћа екипа на најлепши могући начин опростила од својих навијача за ову сезону, пошто ће утакмицу последњег, 30. кола одиграти у Надаљу против домаћег Напретка. Иако је за домаћу екипу утакмица против Сутјеске из Бачког Доброг Поља била без резултатског значаја Градиштанци нису дозволили изненађење, па су и у овом мечу уписали победу резултатом 5:3 (1:0). Два гола на овом мечу постигао је Ненад Кудрић, а по једном су били прецизни Владимир Михајловић, Срђан Јушковић и Велибор Новаковић.
Између ове две утакмице Војводина је у среду 29. маја одиграла полуфинали меч Купа Фудбалског савеза Војводине у којем је дочекала српсколигаша Братство 1946 из Пригревице и нажалост доживела пораз након извођења једанаестераца. У регуларном току меча било је 1:1(0:0), а стелац за домаће је био Борислав Икрашев. Након пенал серије коначан резултат је био 5:3. И поред овог пораза Градиштанци не треба да жале пошто су и у овом такмичењу ове сезоне остварили историјски успех освојивши два пехара.
Све у свему, треба упутити честитке целом играчком кадру, стручном штабу и руководству клуба на челу са председником Гораном Кудрићем, који су успели да љубитељима фудбала у Бачком Градишту приреде сезону за памћење и који јесу пример како функционише озбиљан спортски колектив.
–Шта рећи после овако напорне и дугачке сезоне. Само моја екипа и ја знамо колико смо труда и зноја уложили у овај резултат и у остварење циља који смо зацртали мојим доласком. Осећај је феноменалан пошто је вредан рад награђен заслуженим пехаром. Успели смо да постанемо део историје оваквог клуба, и још дуго година ће се причати како је баш ова генерација успела да избори пласман у Војвођанску лигу. Желео бих да се захвалим сваком мом играчу који је допринео да у мојој дебитантској сезони као најмлађи тренер сениора остварим овакве резултате, а такође и председнику клуба Горану Кудрићу и свима из Војводине на шанси коју су ми указали, казао је Лазар Дабижљевић, шеф стручног штаба новог војвођанског лигаша из Бачког Градишта.

Синиша Ерак