Спорт

18 медаља у Новом Саду

ПЛИВАЊЕ – МЕЂУНАРОДНИ МИТИНГ ,,ЗМАЈ“

Десеторо представника Пливачког клуба Свим стар из Бечеја је остварило изузетан наступ на међународном пливачком митингу „Змај“ који је у организацији Пливачког клуба Нови Сад одржан у највећем војвођанском граду у суботу 1. јуна. Ово престижно такмичење је на новосадском СПЕНС-у окупило 435 пливача из 23 клуба међу којима су Бечејци освојили 18 медаља и у екипном поретку заузели високо четврто место.
Наташа Кекић је и овог пута била „на висини задатка“ па је заслужено освојила три златне медаље у дисциплинима 50 и 200 метара слободно и 200 метара мешовито, а исти успех је остварила и Ана Ребека Нађнемеди којој су три златна одличја припала након тријумфа у тркама на 50 и 100 метара слободно и 50 метара прсно.
Вања Степанов је освојио три сребрне медаље у дисциплинама 50 и 100 метара слободно и 50 метара леђно. Кобиларев Александра је заузела два друга места у тркама на 50 метара слободно и 100 метара прсно, док је на 50 метара прсно била трећа. Река Варга је освојила две сребрне медаље на 200 метара мешовито и 100 метара слободно и једну бронзу на 200 метара слободно, а Пензес Барнабаш је био други на 100 метара слободно.
Коста Поповић је до бронзане медаље дошао у дисциплини 100 метара слободно, као и Стефан Нићин који се на трећи степеник победничког постоља попео након трке на 50 метара слободно.
У наредном периоду бечејске пливаче очекује наступ на Првенству Војводине које је на програму 22. и 23. јуна.

Синиша Ерак