Спорт

Деценија фестивала одбојке

ОДБОЈКА – „ВОЛЕЈБАЛ ОПЕН – БЕЧЕЈ 2019”

Женски одбојкашки клуб Бечеј је у суботу 1. јуна у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју по десети, јубиларни пут организовао фестивал одбојке под називом „ВОЛЕЈБАЛ ОПЕН – БЕЧЕЈ 2019”. Као и протеклих година и овај спортски догађај је био изузетно добро посећен пошто је учествовало преко 500 младих одбојкашица распоређених у преко 100 екипа из 15 клубова из наше земље. Специјални гост турнира био је Раша Милић, председник Скупштине Одбојкашког савеза Србије који је том приликом уручио награде најуспешнијим екипама и појединцима.
Према речима организатора турнир је био намењен за девојчице узраста од 2006. па до 2010. годишта и млађе, а главна идеја је мотивисање деце да се баве спортом, у овом случају одбојком, уз дружење и упознавање са вршњакињама из целе државе.
Осим одличне организације, треба истаћи да су чланице бечејског клуба биле веома добре и на терену. Екипа ЖОК Бечеј 1 је у 2006. годишту освојила сребрну, а екипа ЖОК Бечеј 2 бронзану медаљу. За најбољу блокерку је проглашена Нина Штрбац, најбоља смечерка је била Ања Марковић, најбоља техничарка Дуња Радосављевић, док је Анђела Николић проглашена за најбољу примачицу. Бечејке су биле успешне и у годину дана млађем узрасту, где је екипа ЖОК Бечеј 1 освојила сребрну медаљу, а где је за најбољу блокерку проглашена Николина Секулић, док је најбоља смечерка била Уна Салак. Екипа домаћег клуба је бронзану медаљу освојила и у најмлађем узрасту 2010. годишта и млађих, а за најбољу смечерку је проглашена Анђела Дадић, док је најбоља техничарка била Нина Кошарка.
–Активностима нашег клуба, односно кроз турнире и утакмице које смо сами организовали и утакмице које смо одиграли у званичним такичењима, смо у протеклих 10 година у Бечеј привукли десетине хиљада младих спортиста. Подршка Одбојкашког савеза Србије и господина Раше Милића нам је сигнал да радимо добру ствар и да се добар глас далеко чује. Свакако ће нам бити мотив више да наставимо са подизањем нивоа квалитета одбојкашког спорта код нас у Бечеју и у целој регији, казао је Бакић Саша, један од организатора турнира и тренер у ЖОК Бечеј.

Синиша Ерак