Спорт

Бечејци и даље без бодова

ВАТЕРПОЛО

Ни након шестог кола Прве А лиге Србије, екипа Бечеја није успела да укњижи прву победу и бодове. У мечу против екипе Ваљева, одиграном 20. новембра на базену спортског центра “Ђорђе Предин Баџа”, Бечејци су савладани са 4:13, по четвртинама 0:3, 3:3, 1:5, 0:2.
По један гол за тим Бечеја постигли су Добрић и Бошковић, док је два пута мрежу гостију тресао Попов.
“Пред почетак првенства сам најавио да ће исход и резултати бити отприлике овакви, а то је оно што највише боли. Са друге стране, момци из утакмице у утакмицу показују срчаност и борбу, зато мислим да могу бити оптимиста за ову екипу у некој будућности. Млади смо за ову лигу и рекао сам да ова лига једноставно није за нас, што се и видело и у овом мечу. На почетку утакмице било је неких зицера које смо промашивали, а они су давали голове. Кад резултат тако крене, уместо 1:0 за нас, буде 1:0 за њих, онда то све оде у другом правцу. Међутим, све то бих приписао младости. Овај период сам искористио да их “стегнем” јако, пуно су пливали, оптеретио сам их и у теретани и у базену. Спремамо се за последња три кола где очекујем бодове”, казао је тренер ПВК Бечеј, Горан Крстоношић.
Наредни меч ватерполисти Бечеја играју у Панчеву са тамошњом екипом Младости која је на седмој позицији са шест бодова.
“За ту утакмицу је карактеристично да се игра у малом базену и то је једна сасвим друга игра. Имамо две недеље да се прилагодимо кратком терену. Екипа Младости је већ узела неке бодове и озбиљнији су од нас. Оптимистичан сам и очекујем, ако ништа друго, извеснији резултат. Круна овог дела првенства је меч са Палилулом који ћемо играти код куће и морамо га добити. Уколико ту утакмицу не добијемо мислим да смо једном ногом загазили у Прву Б лигу. Радићемо и спремаћемо се за ту утакмицу и мислим да ћемо успети да се “спасемо” и останемо у Првој А лиги”, закључио је Крстоношић.

Вукашин Љубојев