Више од 300 учесника на међународном турниру “Жељко Николић”

Џудо клуб „Младост“ из Бечеја 14. новембра у спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“ организовао је 23. Међународни турнир за категорије полетараца, млађих пионира и старијих пионира, као и 13. Меморијални џудо турнир „Жељко Николић“ за пионире до 66 килограма.
На турниру учешће је узело 326 џудиста из 40 клубова, из Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије.
“Имајући у виду епидемиолошку ситуацију, могу рећи да сам задовољан одзивом такмичара. Прошле године нисмо могли да организујемо турнир управо због корона вируса. Верујем да су клубови и деца жељни такмичења, а нама је најважније да је све протекло у најбољем реду, без повреда”, казао је тренер џудо клуба “Младост”, Милорад Лончаревић.
Турнир је свечано отворио Дане Мандић, члан Општинског већа задужен за омладину, спорт и туризам.
“Чињеница да је у Бечеј дошло више од 300 такмичара говори у прилог томе да је ово озбиљан турнир, са озбиљном организацијом. Данас је поносно бити, не само спортиста, него Бечејац уопште. Џудо клуб “Младост” је један од организованијих спортских колектива на територији општине Бечеј, а овај податак нам говори да су деца и млади окренути спорту и здравим стиловима живота и та чињеница треба да нас радује, јер управо са њима имамо светлу будућност. Поред инфраструктурних улагања у спортски центар, ми смо прошле године обишли џудо клуб „Младост“ и уручили им најновију татами подлогу вредну више од 300.000 динара и на тај начин директно подржали развој џудо спорта на територији општине Бечеј. Такав однос желимо да негујемо са свим осталим клубовима јер је то обавеза локалне самоуправе“, казао је Мандић.
Боје бечејског клуба ове године бранило је десет младих џудиста. У женској конкуренцији за “Младост” из Бечеја наступале су Маја Гајинов, Дуња Марас и Милица Џамбас, док су за мушки део тима наступили Давид Ћосић, Стефан Кекић, Огњен Остојић, Вељко Агбаба, Мартен Грцић, а њихови другари из клуба Душан Гајинов и Марко Османхаџић успели су и да се оките сребрном и бронзаном медаљом.
За победника меморијалног дела турнира и новчану награду од 100 евра изборио се Славко Лончаревић из Џудо клуба „ЛСК“ из Лаћарка, док је Џудо клуб „Капошвар“ из Мађарске освојио пехар као најбоље пласирана екипа.

Вукашин Љубојев