Спорт

Бечејци одлични домаћини

КАЈАК – ЧЕТВРТО КОЛО МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ И РЕГАТА „ТРОФЕЈ БЕЧЕЈА 2019“

Последње, четврто коло Мини кајак и Пионирске лиге Србије одржано је у Бечеју у суботу 20. јула, када је одржана и традиционална регата „Трофеј Бечеја 2019“. Малобројна екипа Кајак кану клуба је поново била веома добра и предвођена тренером Владиславом Живановићем остварила запажене резултате.
Матеја Молнар је поново био најбржи у дисциплини МК-1 на 1.000 метара у конкренцији миникајакаша рођених 2008. годишту чиме је доказао да је убедљиво најбољи такмичар наше државе у овом узрасту.
Филип Басарић је освојио бронзано одличје у МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту, где је Никола Перишић заузео 12. позицију, док је Александра Сиришки заузела 16. место у конкуренцији миникајакашица истог узраста.
Филип Басарић и Никола Перишић су били трећи, а Александар Стојачић и Немања Побрић 11. у дисциплини МК-2 на 500 метара у том узрасту.
Мате Хорти је био осми у МК-1 на 1.000 метара у 2009. годишту, а четверац у саставу Матеја Молнар, Залан Сирбик, Стево Сиришки и Лука Ташин је био пети у МК-4 на 500 метара у мешовитом 2008/09 годишту.
Оствареним резултатима Бечејци су заузели осмо место у оквиру четвртог кола са освојених 100 бодова, а у укупном пласману након четири кола се налазе на петом месту са освојених 529 бодова у конкуренцији 26 екипа. Прво место је освојио Таркет из Бачке Паланке са 893 бодова, други је Дунав из Бездана (846,5), трећа Зорка из Шапца (793), док је БСК из Борче заузео четвтро место са освојених 711 бодова.
Масимо Штевин је био једини представник нашег клуба у пионирској конкуренцији и заузео је шесто место у дисциплини К-1 на 1.000 метара. Његов пласман је донео домаћину 14 бодова у екином пласманом и пласман на десето место у поретку клубова овог кола. Гледајући сва четири кола Кајак кану клуб Бечеј је заузео 13. место у конкуренцији 17 клубова са освојених 67 бодова. Све ове бодове је освојио Масимо Штевин који је у сва четири кола показао да са правом заузима место у самом врху ове узрасне конкуренције у нашој држави. Прво место у Пионирској лиги Србије за ову годину је освојила екипа Дунава из Бездана са 268,5 бодова, други је Тисин цвет из Сенте са 214 бодова а треће Забрежје са 213,5 бодова.
Истог дана је одржана и традиционалан регата „трофеј Бечеја у оквиру које је вожено 19 трка на деоници од 500 метара у којима су се такмичили учесници свих узрасних конкуренција.
Златне медаље за наш клуб су освојили двојац Филип Басарић и Масимо Штевин у конкуренцији пионира, јуниорски четверац у саставу Немања Грчић, Марко Мишковић, Милош Стојков и Александар Хаднађев, као и Лука Стојков, двојац Марко Мишковић и Лука Стојков и четверац Љубомир Грчић, Миодраг Икадиновић, Лазар Релић, Лука Стојков у конкуренцији сениора. Треба такође истаћи да је најсјајније одличје на овој регати освојила и наша суграђанка Биљана Релић, сада такмичарка БСК-а из Борче, иначе од скоро двострука европска шампионка у конкуренцији млађих сениорки.
Сребрна одличја су припала пионирком четверцу у саставу Филип Басарић, Матеја Молнар, Никола Перишић и Масимо Штевин, јуниорском двојцу Марку Мишковићу и Милошу Стојкову, као и Љубомиру Грчићу у сениорској конкуренцији, док су се бронзама у конкуренцији јуниора окитили Милош Стојков и двојац Реља Радовић – Александар Хаднађев.

Синиша Ерак