Спорт

Одбијена понуда савеза

ФУДБАЛ – НАКОН ОДУСТАЈАЊА БЕЖАНИЈЕ И БОРЦА

Свашта се дешавало у протеклих неколико недеља у фудбалској Србији. Завршетак прошле сезоне у оквиру Прве лиге Србије, очигледно није значио и крај свих дешавања око питања које ће екипе играти у другом по рангу такмичења наше државе. Наиме, екипе Бежаније и Борца из Чачка су само двадесетак дана пред почетак нове сезоне обавестили фудбалске званичнике да одустају од такмичења у Првој лиги Србије због лоше финансијске ситуације и немогућности да обезбеде елементарне услове за учествовање у такмичењу. Уместо Бежаније ће играти Колубара из Лазаревца, која је била тек трећа у Српској лиги Београд иза ИМТ-а и Графичара, а уместо Борца ће у Српску лигу поново бити враћен Нови Пазар. Додуше место у Првој лиги Србије је понуђено и ОФК Бечеј 1918 али је новоформирана управа одбила тај позив и јавности се обратила следећим саопштењем које преносимо у целости:
„Мишљења смо да је неозбиљно да Фудбалски клуб Бечеј 1918 сада прихвати виши ранг такмичења, из кога је испао пре неколико месеци.
Новоформирани Управни одбор фудбалског клуба је сачињен од озбиљних људи, да би преко ноћи мислио да је клуб за виши ранг такмичења, како играчки, тако и организационо.
Уназад месец дана комплетирамо екипу за Српску лигу, па сходно томе и доводимо играче за тај ранг такмичења. Да смо којим случајем знали за ту могућност пре комплетирања екипе па и да уђемо у таква размишљања.
Вероватно бисмо онда задржали костур екипе и довели четири, пет појачања, овако смо кренули у реформу играчког кадра, баш као сто сви раде када испадну из вишег ранга такмичења.
Играчи за које се опредељујемо су млади и у будућности ће бити за већи ранг такмичења, баш као и Бечеј.
Наш циљ ове сезоне остаје да будемо стабилан српсколигаш, изградимо терен са вештачком травом, покријемо трибине и започнемо изградњу помоћног травнатог терена.
Захваљујемо се ФСС на позиву али мишљења смо да су неозбиљни били неки други клубови, па не бисмо да и ми будемо такви.
ОФК Бечеј 1918“
Чини се да је за сваку похвалу потез нове управе нашег клуба која није пристала да буде део ове, најблаже речено лакрдије. Након срамног односа „фудбалских људи“ који су на овај или онај начин одлучивали ко ће испасти из Прве лиге прошле сезоне, где је једини циљ био да се „спасу“ погодни а избаце они који нису по вољи, чини се да је ово био једини логичан потез људи који сада воде бечејски фудбалски клуб.

За сада без грешке у припремама

Нова екипа, са Миланом Белићем нови шефом стручног штаба на челу, постављеним од стране новог руководства ОФК Бечеј 1918 почела је одигравање припремних утакмица пред старт јесењег дела Српске лиге Војводина и на радост љубитеља фудбала у Бечеју до сада је у пет одиграних утакмица забележила исто толико победа. Редом су оствариване победе против омладинаца Војводине из Новог Сада (2:0), Радничког из Зрењанина (2:1), резервног тима Војводине из Новог Сад (1:0), Јединства из Новог Бечеја (3:0) и Војводине из Бачког Градишта (3:0). Осим утакмице против екипе из Зрењанина све мечеве су Бечејци играли на гостујућим теренима а данас ће на Градском стадиону крај Тисе гостовати Братство 1946 из Пригревице од пола шест поподне.

Бечејци крећу из Сакула

Конференција клубова Српске лиге Војводина одржана је у уторак 30 јула у просторијама Фудбалског савеза Војводине у Новом Саду када је између осталог усвојен и календар такмичења за предстојећу сезону која ће почети 17. августа и трајаће до последњег викенда новембра.
Изабраници Милана Белића ће нову српсколигашку авантуру почети гостовањем у Сакулама екипи Борца а јесењи део сезоне ће завршити на свом Градском стадиону утакмицом против Радничког из Сомбора у оквиру 15. кола. Наша екипа ће у јесењем делу сезоне играти седам утакмица на свом Градском стадиону, док ће осам пута гостовати. За играње утакмица недељом су се определили следећи клубови: Железничар (Панчево), Дунав (Стари Бановци), Борац (Сакуле) и Војводина 1928 (Перлез), док ће сви остали, међу којима је и ОФК Бечеј 1918 своје утакмице као домаћини играти суботом.