Бечејци почели припреме

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 почели су припреме за пролећни део сезоне Српске лиге група Војводина. Прозивку играча на Градском стадиону у Бечеју одрадио је нови шеф стручног штаба Бранко Савић који ће у другом мандату у нашем српсколигашу покушати да што пре „погура“ нашу екипу ка горњем делу табеле како би се избегла борба за опстанак која ће предстојећег пролећа бити изузетно тешка пошто из лиге испада најмање шест екипа.
Присутним новинарима добродошлицу уз најлепше жеље у новој години пожелео је Недељко Васић потпредседник клуба који је у првом обраћању потврдио горе написану амбицију клуба.
–Амбиције клуба су да остане у лиги и да не дозволимо никакву грчевиту борбу за опстанак па се надам да ћемо то и испунити. То највише зависи од струке и играча а што се тиче нас као управе мислим да смо створили нормалне услове за рад и да ћемо испунити оне потребе које екипа захтева и финансијске и оне везане за услове за рад, кратак је био Васић.
На његово обраћање надовезао се Милош Андрић, задужен за спорт у управи нашег клуба, који је у првој полусезони био члан стручног штаба а у неколико пута и водио прву екипу.
–Пред почетак припрема смо били свесни неких ствари које су нам биле проблем у првом делу сезоне и мислим да смо успели да на прави начин освежимо екипу и да доведемо адекватна појачања. Једно од највећих појачања које смо успели да доведемо је нови шеф стручног штаба Бранко Савић где смо проценили да је то човек који може много да нам помогне и да заједнички дођемо до циља којем стремимо. Наравно да нам је најважнији циљ да останемо у лиги али сигурно да желимо да направимо добар тим и да будемо у горњем делу табеле. Током ове зимске паузе нашу екипу су напустили голман Ранко Пушкић, одбрамбени играчи Григорије Братић, Борислав Бајић, Никола Савин и „средњаци“ Небојша Павловић и Адис Куртиши, као и искусни Милорад Јањуш, који ће и даље радити са млађим категоријама у нашем клубу. Са друге стране конкуренцију за први тим ће појачати голман Исидор Милованов и Урош Прерадов, који су враћени из Војводине из Бачког Градишта. Осим њих новајлије су и Марко Мастило (Козара из Банатског великог села), Игор Вида (Јанис Холма – мађарска трећа лига), Александар Милин (Железничар из Панчева) и Дамјан Тодоровић (Стари град из Бачке Паланке). Мислим да ћемо са њима бити још бољи у наставку сезоне а у преговорима смо још са неколико играча и надам се да би за који дан требали да завршимо комплетирањем екипе, јасан је био Андрић.
Бранко Савић, нови шеф стручног штаба се на почетку захвалио управи нашег клуба на указаном поверењу уз наду да ће то поверење и оправдати.
–Не могу пуно тога да причам него једино што могу да обећам је то да ћу дати свој максимум и да ћу бити максимално посвећен послу, па ћу то тражити и од играча. Главни циљ сте већ чули а то је да будемо у горњем делу табеле тј. да покушамо да избегнемо сваку борбу за опстанак, да будемо што ближе врху и да афирмишемо младе играче. Отишло је неколико играча, неколико њих је дошло што је нормално у сваком прелазном року, тако да имамо задатак да направимо екипу за наставак првенства. Кренули смо међу првима и имаћемо оптималних седам недеља што ће нам бити довољно да се припремимо. У наставку нас чека један паклен ритам, имаћемо пет среда, пет ванредних кола, дакле по шест утакмица у трећем, четвртом и петом месецу па треба да имамо један добар ростер и сваки играч нам је битан. Надам се да ћемо у сезону ући спремно и да ћемо остварити зацртане циљеве, казао је шеф стручног штаба приликом обраћања присутним новинарима.
Када је у питању стручни штаб, њега ће поред Бранка Савића чинити и Далибор Новчић и Милош Андрић који ће радити са голманима.
Осим наведених појачања са првом екипом тренирају и Матеја Тодоровић и Павле Којић играчи који су на позајмици у Јединству из Новог Бечеја, као и омладинци Лука Божичић и Огњен Дорословачки, тако да ће Бранко Савић имати на располагању две екипе током ових припрема. Повреду и даље вуче искусни Немања Васин који ће према речима Милоша Андрића тек од лета моћи да се стави на располагању стручном штабу.
Током ових припрема планиран је читав низ припремних утакмица. Прве недеље тренинга неће бити утакмица, већ другог викенда припрема (30. и 31. јануар) се очекују два меча против Јединства из Руменке и новосадског Кабела. Форму наше екипе провераваће и омладинци Војводине, затим и Нафтагас из Елемира, Тесктилац из Оџака, Бајша, РФК Нови Сад 1921 и на крају екипа Хајдука 1912 из Куле, последњег викенда фебруара што би требало да буде и генерална провера пред почетак пролећног дела сезоне.
Да подсетимо наша екипа се након првог дела сезоне налази на 11. месту са 27 бодова, само два бода више од зоне испадања па ће предстојећих 19 кола бити веома интересантно у борби за опстанак. Шест екипа сигурно испада из лиге а уз њих ће испасти и онолико екипа колико екипа испадне из Прве лиге Србије у ову групу Српске лиге.
Наша екипа прву утакмицу у пролећном делу сезоне игра на домаћем терену против панчевачког Динама 1945 који је тренутно четвртопласирани на табели и који је у првој утакмици савладао ОФК Бечеј 1918 резултатом 3:0. Сви љубитељи фудбала у Бечеју се надају да ће у суботу 6. марта епилог меча бити у корист наше екипе и да ће тим успехом бечејска фудбалска „лађа“ врло брзо упловити у мирне српсколигашке воде.
С.Е.