Вакцинација против COVID 19 у општини Бечеј

У холу Спортског центра у среду 20. јануара у 8 ујутру почела је масовнија вакцинација становништва против коронавиируса. Вакцинација се обавља у великом доњем холу Спортског центра. Тај улаз је затворен за кориснике ове спортске установе и за клубове.

„Вакцинација ће се спроводити у холу Спортског центра где су постављена два вакцинална пункта на којима ће лекари најпре извршити преглед пре вакцинације а након тога ће грађани бити вакцинисани. За први дан је планирано да се на сваких 10 минута вакцинишу по два пацијента (укупно 72, кинеском вакцином Синофарм). Вакцинација почиње у 8 часова ујутро. Вакцинација се спроводи према списковима које се достављају од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе. У општини је оформљен и call центар који има задатак да позове све грађане са достављеног списка и информише их о предстојећој вакцинацији. Информације добијамо на дневном нивоу у поподневним сатима.”– рекла нам је Светлана Вулетић, заменица команданта Штаба за ванредне ситуације и координаторка за вакцинацију у општини Бечеј.

До сада је приоритетно вакцинисано 64 корисника у Геронтолошком центру и 6 запослених у овој установи као и 88 запослених у Дому здравља Бечеј углавном Фајзеровом вакцином.

Улаз за спортисте који користе Спортски центар биће одвојен са задње стране комплекса да би ова установа могла да несметано настави да ради и у наредном периоду. Објекат Спортског центра изабран је пре свега због могућности да се регулише проток пацијената и да се обезбеди безбедан улаз и излаз.