Спорт

Бечејци силовито кренули

ОДБИЈКА – ДРУГА РЕПУБЛИЧКА ЛИГА „СЕВЕР“

Сениорска екипа Одбојкашког клуба Бечеја је забележила одличан старт у оквиру Друге републичке лиге Север. Након четири одиграна кола Бечејци, које са клупе предводи тренер-играч Веселин Џигурски, је остварила све победе и заслужено заузима друго место на табели са само бодом мање од првопласираног Кулпина. На старту сезоне Бечејци су победили Пролетер у Зрењанину са 3:0 (25:17, 25:22, 25:20), па су на свом терену били бољи од екипе Дунав Волеј из Новог Сада 3:2 (23:25, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13), потом је савладан Срем Итон у Сремској Митровица са 3:1 (25:18, 18:25, 25:22, 25:14) а последња победа у низу остварена је у Бечеју у петак 15. новембра над екипом Сомбора са максималних 3:0 (25:21, 25:13, 25:13).
Сутра Бечејце очекује гостовање у Новој Пазови екипи Младости која у досадашњем току сезоне није остварила ниједну победу и заузима последње место на табели. Након овог меча Бечејци ће угостити другу екипу Војводине НС Семе из Новог Сада која је тренутно четвртопласирана са осам бодова.
У односу на прошлу сезону ОК Бечеј је јачи за Бранислава Војновића из Новог Сада и Младена Бркића из Футога, играче који имају прволигашко искуство, а такође и за повратника Небојшу Миловца и Ђорђа Ракића који је прошлу сезону паузирао због повреде.
– Не могу да кажем да су нас ове победе много изненадиле, пошто смо почели са припремама већ 10. августа и током њих смо видели да ова екипа може много. Када гледамо мечеве иза нас све победе које смо остварили су заслужене и имам утисак да са свим екипама можемо да се носимо када смо у комплетном саставу. Ова екипа је прављена са намером да обезбеди опстанак у овој лиги пошто смо мишљења да је овај ранг по мери за наш клуб и нашу Општину али ми ћемо у сваку утакмицу ући са жељом да се максимално боримо и остваримо победу, па ћемо видети докле ће нас то довести, казао је Веселин Џигурски.