Спорт

Бечејци веома добри у Сенти

Веома добар наступ остварили су такмичари Кајак кану клуб Бечеј на осмој по реду мешународној Регати „Тисин цвет“ која је одржана у Сенти, у суботу 16. јуна, у организацији домаћег Кајак клуба Тисин цвет.
Златну медаљу у конкуренцији пионира је освојио Немања Грчић, док је Ивана Хаднађев била осма у једноседу код пионирки. Милош Стојков је био најбржи у трци кадетских једноседа, где је Љубомир Грчић заузео друго место. Александар Хаднађев је пети прошао кроз циљ у тој дисциплини, док је Марко Мишковић био осми. Хаднађев и Мишковић су у трци двоседа заузели четврто место а Љубица Икадиновић је дошла до бронзе у трци једноседа.
Лазар Релић и Милош Стојков су у конкуренцији јуниора освојили златну медаљу у трци двоседа. Релић је освојио сребро а Љубомир Грчић бронзу у једноседу, док је Јована Делић заузела десето место у истој дисциплини код девојака.
Лука Стојков je до златне медаље медаље дошао и у конкуренцији сениора где је био најбољи у К-1, а најсјајније одличје му је припало у пару са Лазаром Релићем пошто су тријумфовали и у трци двоседа. Јована Делић је у трци једноседа била седма, док је у пару са Маријом Делић заузела четврто место у надметању двоседа
Остварени резултати били су довољни Бечејцима да у конкуренцији 11 клубова заузму друго место са укупно освојених 49,5 бодова иза домаћих такмичара који су освојили само бод и по више. Два бода мање су имали преставници КК Бегеј из Зрењанина, док је треће заузео КК Дунав из Бездана чији су такмичари освојили 41,5 бод.
Изузетну форму поново је потврдио Матеја Молнар који је био најбржи у трци миникајакаша узраста 2007. и 2008. годишта, где је залан Сирбик био пети а Мате Беркеш девети дошао до циља. Моланр и Сирбик су били најбољи у трци двоседа у истом узрасту.
Масимо Штевин и Филип Басарић су освојили сребрну медаљу у трци двоседа у узрасту дечака рођених 2005. и 2006. године, док су Урош Грујић и Никола Перишић заузели једанаесто место у тој трци.
Штевин је заузео шесто место а Басарић 14. позицију у трци једноседа у истом узрасту, где је Перишић као 23. дошао до циља. Александар Стојачић је био 26., Урош Грујић место иза њега, а Ђерђ Ластовић је био пласиран на 29. позицију.
Бечејски миникајакши су заузели треће место у генералном поретку са 25 бодова, иза домаћих такмичара који су освојили 3,5 бода више. Први је био Дунав из Бездана са 48,5 бодова.

Синиша Ерак