Спорт

Бечејке друге у Србији

Први викенд фебруара у Бечеју био је стонотениски у правом смислу те речи. Стонотениски клуб Бечеј је у два дана организовао три веома велика такмичења.

У суботу 4. фебруара је одржано Екипно првенство Србије у јуниорској конкуренцији где је женска екипа СТК Бечеј иако састављена искључиво од кадеткиња по узрасту успела да освоји сребрну медаљу. Боља од Бечејки у великом финалу је била екипа Обилић Алеве из Новог Кнежевца резултатом 3:1. У борби за треће место је Нови Сад био бољи од београдске Црвене звезде са 3:1, док је Војводина из Бачког Градишта (Радмила Томињак, Едина Бенке и Дора Веђелек) у борби за пето место победила екипу СТК Лужнице из Бабушнице са 3:0

Истог дана је одржано и Отворено првенство Бечеја за млађе категорије где су веома успешне биле такмичарке домаћег клуба. Река Безег је у конкуренцији узраста седмих и осмих разреда била прва а Ивана Ћућуз трећа, док је Александра Молнар у конкуренцији трећих и четвртих разреда такмичење завршила у четврфиналу. Домаћи клуб су на овом такмичењу представљали Хунор Безег, Милан Нонин и Давид Лапиш који нажалост нису успели да прођу групе.

Јована Козарски, чланица СТК Војводине из Бачког Градишта је заузела треће место у узрасту петих и шестих разреда.
• 22. „Коленица“ у рукама Бранислава Ђана

Стонотениски клуб Бечеј је у недељу 5. фебруара организовао 22. Отворено првенство Бечеја за ветеране популарни „Коленица куп“ који је овог пута окупио 160 учесника из Румуније, Хрватске, Пољске, Македоније, Црне Горе и Србије. У апсолутној категорији је у жребу било 107 играча, у конкуренцији од 35 до 50 година је било 64 играча, од 50 до 60 година 39 играча, од 60 до 65 година 13 играча а у настаријем узрасту 65 година и старији девет играча.

Највећи успех од преставника домаћег клуба успела је оствари кадеткиња Река Безег која се пласирала између петог и осмог места у апсолутној конкуренцији, где је прво место освојио Вјекослав Зовко из Осијека.

Бранислав Ђан из Вршца је тријумфовао у конкуренцији од 35 до 50 година па му је заслужено припао трофеј „Коленица“. Драган Кнежевић из Осијека је био најбољи у узрасту од 50 до 60 година, Бранко Цветковић је био најбољи у конкуренцији од 60 до 64 године, док је Слађан Свезић био најбољи у конкуренцији најстаријих такмичара.
Специјална награда „Лавље срце“ за најборбенијег играча је заслужено отишла у руке Бори Прокићу из Новог Сада.

Као и много пута до сада Стонотениски клуб Бечеј је био одличан домаћин и организатор па је свим гостима омогућио одличне услове за спортско надметање. Све то је сигуран гарант да ће и у наредним приликама хала УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ бити пуна такмичара када спортске манифестације буде организовао бечејски клуб.

С.Е.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *