Спорт

Билијар: Драган Лудајић најбољи

Први односно пилот билијар отворени турнир у организацији Спортског билијар удружења „Тиса“, одржан је 27. новембра у спортском центру у Бечеју.

Турнир је окупио 16 играча ове племените вештине, а након вишесатног надметања, као најбољи издвојио се Драган Лудајић који је у финалу победио Драгана Лончарског са 6:3.

„На турнир сам се пријавио без икаквих очекивања, дошао сам на њега јер волим да играм билијар, да се дружим али и да испоштујем нови клуб у Бечеју. Такмичење је заиста лепо протекло и стварно сам задовољан организацијом. Тренутно је таква ситуација да сам ја освојио турнир, а за даље ћемо видети. У финалном мечу сам се сусрео са државним прваком и не знам шта му се десило да је овог пута био лошији од мене“, искрен је Драган Лудајић, освајач турнира.

У борби за треће место надметала су се два билијар играча из Гунароша, а у дуелу Роберта Киша и Чонгора Гурбића, бољи је био Киш са 6:4.

У Спортском билијар удружењу „Тиса“ напомињу да ће наредне године бити одржано још неколико турнира бодовног карактера, како би се одређени број играча са највише прикупљених бодова, квалификовало за мастерс турнир.

„После два одржана интерна турнира ове године, дошло је на ред да организујемо и један отворени турнир. Намера је била да окупим Бечејце, односно играче из Бечеја и околине и да на тај начин организујемо први тј. нулти турнир. Циљ турнира је да прикупимо неопходне информације о томе како протиче такмичење, колико временски траје, тачније да видимо шта је оно што није ваљало и да те ствари исправимо за убудуће. План је да следеће године оваквих турнира буде пет, односно шест са завршним мастерсом“, казао је Милан Фехиров председник Спортског билијар удружења „Тиса“.

Подсећамо Спортско билијар удружење „Тиса“ почело је са радом почетком фебруара ове године, и од тада константно прима нове чланове. Сви заинтересовани момци и девојке који желе да науче ову вештину могу посетити тренинге и прикључити се клубу средом, петком и недељом од 16 до 22 часа у холу спортског центра у Бечеју.

Вукашин Љубојев