Спорт

Кик-бокс: Признања за Бечејце у дисциплини К-1

На Првенству Војводине у дисциплини К-1 Кик-бокс клуб Бечеј окитио се са девет одличја и то са четири златне, четири сребрне и једном бронзаном медаљом.

На такмичењу одржаном у сали ДТВ Партизан у Бечеју, где се иначе одржавају тренинзи бечејских кик-боксера, надметало се око 100 такмичара из целе Војводине.

Злато за Бечеј освојили су Соња Вукшић, Сара Раданов, Матеја Немет и Страхиња Раданов, сребро су освојили Јован Војновић, Павле Зеремски, Игњат Пејић и Кевин Сабо, док је бронза припала Павлу Јакшићу.

„Много сам задовољна како сам одрадила свој меч и морам да признам да сам очекивала овакав резултат. Настављам даље марљиво да тренирам, да освајам златна одличја и постанем шампион“, казала је освајачица златне медаље Сара Раданов, чла-ница Кик-бокс клуба Бечеј.

„За такмичење смо пријавили једанаест бораца, али су нам два такмичара остала без борби јер нису имали противника у својим категоријама, тако да смо са девет такмичара наступали на овом такмичењу. Резултате које смо остварили су одлични, ја сам јако задовољан, јер кад видим ове мале борце који напредују из меча у меч, како стичу драгоцено искуство, видим њихову светлу будућност у овом спорту“, казао је Жарко Радовић, тренер Кик-бокс клуба Бечеј.

Говорећи о будућности кик-бокса, Радовић је истакао да овај спорт иде узлазном путањом, о чему сведочи његова масовност, али и чињеница да је кик-бокс постао олимпијски спорт.

„Велики показатељ овог спорта управо је та масовност, колико има вежбача и колико кик бокс иде узлазном путањом. То је пут који је препознат и од стране Олимпијског комитета, јер овај спорт спада у прву категорију спорта, што значи да има добру будућност. Не знам која ће дисциплина бити одабрана за олимпијске игре, али мислим да ће то бити фул контакт. Морам да напоменем да је велики подстрек за младе, кад се каже да је ово  Олимпијски спорт, тако да их све то привлачи у салу. Најбољи увек остану, а на овом такмичењу смо видели да овај спорт заиста остаје на најбољима“, закључио је Радовић.

Пред бечејским кик-боксерима до краја ове године остала су још два такмичења – Првенство Војводине у дисциплини full contact и међународни турнир „Balkan best fighters“ у Нишу.

Вукашин Љубојев