Спорт

Локална самоуправа донације за спорт: Нова опрема и реквизити за „мале муње“

Школица спорта „Муње“ богатија је за вредну спортску опрему и реквизите у виду сунђерастих и других лопти прилагођених деци, мердевинама за развој координације, као и струњачама и чуњевима у различитим облицима.

Спортске реквизите и опрему у вредности од 150 хиљада динара уручио је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.

„Посета спортској организацији Муње је веома важна за нас као представнике локалне самоуправе из више разлога. Најпре зато што се са нашим најмлађим суграђанима, колико смо имали прилику да видимо, овде ради веома стручно, квалитетно и посвећено, поготово у области развоја моторике. Према подацима које нам доставља Савез спортова општине Бечеј, све анализе и истраживање показују да је свако треће-четврто дете обухваћено неким деформитетом. Управо се у томе огледа значај ове школице, а поред тога, сматрам да се овакав начин исправно рађа љубав према спорту“, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

„Желела бих да се захвалим Општини Бечеј, превасходно Данету Мандићу, који нам је омогућио да добијемо спортске реквизите, који су нам од велике користи у раду са децом. Све што смо добили помоћи ће у развоју моторике код деце, што је и основни циљ ове школице спорта. Уједно радимо и на њиховом усмеравању ка здравом начину живота, односно спорту“, истакла је Ксенија Стакић, тренер у Школици спорта „Муње“.

Школица спорта „Муње“ у оквиру Спортско рекреативне организације „Зона здравља“ две пуне године функционише у нашем граду, а од ове године почела је са радом у две групе, млађом од четири до пет година и старијом од шест до осам година.

Са малишанима у школици спорта раде професори физичког васпитања и лиценцирани тренер обуке пливања.

„Старија група од 6 до 8 година, је група која се усмерава касније за одређене спортске гране. Овде се раде сви базични спортови а касније када видимо дете предлажемо и усмеравамо га ка одређеним дисциплинама и спорту. У млађој групи, где имамо децу од 4 до 5 година, највише радимо на развоју моторике кроз игру – ходање, ваљање, пузање, пењање и слично“ закључила је Стакић.

Како истичу из школице спорта старија група броји 23 члана и она је попуњена, док у млађој групи која броји око петнаестак малишана, има још места за пријем нових малих спортиста. Тренинзи се одржавају у фискултурној сали ОШ „Север Ђуркић“ понедељком и средом од 17 часова.

Вукашин Љубојев