Спорт

Пливање: Велико интересовање за обуку жена непливача

Савез спортова општине Бечеј ове године је по други пут организовао обуку пливања за жене непливаче.

Током два месеца тренинзи су се одвијали двапут недељно на затвореним базенима спортског центра у Бечеју.

„Имали смо око двадесетак пријављених како из Бечеја тако и из околних места попут Србобрана и Чуруга, што нам је јасан показатељ да је велика заинтересованост била и ове године. Поред жена ове године имали смо и једног мушког члана што нам је веома драго. Са непливачима смо радили основне елементе пливања, кретање и одржавање на води. У почетку смо тренинге имали у малом базену, а потом смо полако прелазили у велики, тако да су одржавајући се за ивицу базена ускоро почеле и да га препливавају“, казала је Дијана Фехиров, дипломирани тренер пливања.

„Жене имају интересовање и покушавају да буду учеснице ове квалитетне обуке, наставићемо сигурно са овим активностима у ок-виру Савеза спортова општине Бечеј. Оно што можемо истаћи јесте да је било, те да и даље има много интересовања за овом обуком како у нашем граду, тако и у околини. Такође бих напоменуо да након завршене обуке остаје једна лепа успомена на дружење, а квалитет свега јесте у томе што полазници савладају основе, а потом се прикључују и остале жене које желе да науче да пливају, јер виде да се то може постићи и у каснијим годинама, односно да то није само везано за младе. Планови су и даље исти, настављамо са обуком и у априлу и мају, али и октобру и новембру“, казао је Јован Јечански председник Савеза спортова општине Бечеј.

Сви учесници су долазили са великом вољом и жељом, те резултат није изостао. Обука је крунисана доделом признања у просторијама Канцеларије за младе општине Бечеј, где је уприличено завршно дружење.

Иначе, обука пливања за жене непливаче организује се четири године уназад.

Вукашин Љубојев