Спорт

Фудбал: Стојан Стојановић на челу ФК Војводина

На ванредној скупштини фудбалског клуба Војводина из Бачког Градишта, која је одржана у петак 25. новембра, у просторијама СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“, за новог председника клуба за мандатни период од четири године изабран Стојан Стојановић.

Он је као једини кандидат, изабран једногласно, у присуству 49 чланова скупштине.

„Дошло је до проблема у самој стабилизацији клуба, где смо решили да нешто променимо. Прихватио сам место председника, јер желим да се многе ствари промене, и хоћу да овај клуб буде тамо где му је место“, рекао је новоизабрани председник ФК Војводина Бачко Градиште Стојан Стојановић.

Како из клуба напомињу иза Стојана Стојановића је вишегодишња играчка каријера, стаж спортског радника и истински је заљубљеник у плаво-беле боје. Стојановић је уз поздравну реч и захвалност присутнима на подршци, обећао жесток рад у наредном периоду са циљем очувања статуса војвођанског лигаша. Активности заједно са члановима нове Управе, која је доброј мери формирана, али још увек некомплетна, крећу одмах истиче Стојановић.

„Око себе имам људе који су обећали да ће ми помоћи, јер сам овај посао нити хоћу нити могу да радим. Оно што је реално то су појачања која морамо да доведемо и мислим да ће то бити момци са територије општине Бечеј, који можда немају места у ОФК Бечеј 1918. Циљ нам је да играчи буду из околине како бисмо имали што мање трошкова. Велики сам оптимиста да ће ФК Војводина остати у Војвођанској лиги и да ћемо успети у зацртаним плановима“, казао је Стојановић.

Оно на шта је стављен акценат на скупштини јесте задатак да се формирају млађе фудбалске селекције, односно да Војводина има свој подмладак али и да постане расадник нових младих фудбалских талената.

„У договору са директором школе из Бачког Градишта, директором спортског центра у Бечеју, обећани су нам услови за тренирање деце. Имаћемо особу која ће бити задужена за млађе селекције и која ће обухватати децу већ од првог разреда основне школе. Радићемо интензивно на свим пољима и мислим да имамо одговарајуће услове за то. Жеља ми је да, као некада, на тренингу буде стотину деце“, закључио је председник ФК Војводина Бачко Градиште.

Вукашин Љубојев