Спорт

Ватерполо: Четири бода у последњих шест кола

Након пораза од екипе Сава у Шапцу резултатом 12:11 (2:3, 4:2, 4:2, 2:4), екипа Бечеја је у оквиру шестог кола Прве А лиге Србије, које је играно у базену спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“, још једном пропустила шансу да упише цела два бода, јер су на нешто више од три минута пре краја меча примили изједначујући гол од екипе Београда, након чега је утакмица завршена са 8:8.

Водили су момци са Тисе током већине меча, док су гости успевали изједначе када је резултат био 3:3, и на већ поменутих-коначних 8:8.

Иако су гости први дошли у вођство од нула-један, екипа Бечеја успела је прву четвртину да приведе крају са 3:1. У другом делу утакмице резултат нерешен 3:3 и на полувреме се одлази са 6:4.

У трећој и четвртој четвртини гол разлика је била на страни гостију, који су обе четвртине завршили резултатом 1:2 у своју корист и до самог краја утакмице успели да узму бод у Бечеју.

Голове за Бечеј постигли су Купрешак, Сиротановић и Попов по један, Коровљев два, док је Месарош три пута тресао мрежу Београђана.

„Оно што је једино позитивно у овом мечу јесте да нисмо изгубили са један разлике, а све друго је тотално негативно зато што нам се понављају исте ствари. Када треба да направимо три-четири и више разлике неки индивидуалци пожеле да буду велики стрелци и неће да буду део колектива, тако да ћемо радити на томе. Већ сам им обећао прошле недеље да ће ми играти ко хоће да буде део састава а не индивидуалци, пошто је ово колективан спорт. Када је реч о утакмици, мислим да смо генерално имали све у својим рукама, али смо опет дошли до тога да изгубимо бод. Ово је утакмица за коју сам ја рачунао да ћемо добити, као и претходна утакмица са Савом где смо показали још гори карактер и где смо изгубили од екипе која је буквално дупло слабија од нас“, казао је Горан Крстоношић, тренер ПВК Бечеј.

Оно наредно што очекује екипу Бечеја јесу два гостовања. Први домаћин биће им Земун који је другопласирана екипа са осам бодова, док их након тога очекује меч са Бањицом која је седмопласирана са шест бодова.

„Биће то јако тешка два гостовања, ресет мора да се направи, какав год, и да пробамо што боље да одиграмо те две утакмице, док нам је задња утакмица у овој полусезони са Панчевом кући, где очекујем утакмицу сличну овој управо одиграној“, закључио је Крстоношић.

Подсетимо у досадашњем такмичењу екипа Бечеја играла је врло шаролико и уписала је три пораза, два пута је одиграла нерешено, а само једном је славила. Оваквим резултатима момци са Тисе уписали су четири бода и налазе се на осмој позицији Прве А лиге Србије.

Вукашин Љубојев