Бокс: Новогодишња профи бокс ревија у Бечеју

Традиционална новогодишња профи бокс ревија у организацији Кик-бокс клуба Бечеј окупила је дванаест бораца, а љубитељи ове племените вештине имали су прилике да уживају у шест мечева.

У бечејском рингу снаге су одмерили борци из Београда, Косовске Митровице, Кикинде и Шведске, па је тако ревија попримила и међународни карактер. Међу учесницима су и четворица такмичара Кик-бокс клуба Бечеј – Ђорђе Вујаковић, Арнолд Тот, Арон Карољи, Никола Гроздановић, који је учешћем на ревији дебитовао у овом спорту.

“На ревији су учествовали боксери различитих профила. Имали смо боксере који се тестирају за профи мечеве. Задовољан сам приказаним јер су сви дали свој максимум и пружили одличне мечеве. То се посебно односи на наше боксере. Арон Карољи и Милан Живковић, два борца која су демонстрирала знање и технику, као и борбеност и жељу за победом. Меч је завршен нерешено. Такође, Ђорђе Вујаковић, коме је ово други меч у овом спорту, много се спремао. Имао је неколико отказаних мечева у иностранству, што значи да је наштеловао форму врхунски. Он је боксовао са Арнолдом Тотом. Њих смо упарили јер смо имали кратак рок и нисмо доводили борце са стране. Меч је био одличан. Вујаковић је доминирао, али морам похвалити Арнолда на храбрости и издржљивости“, казао је тренер Кик-бокс клуба Бечеј, Жарко Радовић.

Иначе, Кик-бокс клуб Бечеју у току ове године организовао је две профи бокс ревије. Планова за наредну годину има много, а уз труд и рад резултати сигурно неће изостати. “Ова година је била доста успешна за наш клуб јер смо остварили изванредне резултате. Следеће године очекујемо нови програм такмичења где ћемо стартовати са много више чланова, што нам је знак да ћемо имати још више успеха и медаља. Ми у клубу гајимо шампионе, правимо их и очекујемо да ће тако бити у наредном периоду. Искористио бих прилику да свима пожелим срећну Нову годину, да им наредна буде много боља него ова, првенство пуно здравља, а ми у спорту да правимо још боље резултате”, закључио је Радовић.

Медаље на Првенству Војводин у лоу-кику
На Првенству Војводине у дисциплини лоу-кик, одржаном 11. децембра у Сомбору, бечејски кик-боксери остварили су одличне резултате. Соња Вукшић, годину мноштва златних медаља, заокружила је управо у том духу – још једним златним одличјем. Сара Раданов, Балаж Ковач, Арнолд Тот и Арон Карољи, такође су пружили добре борбе, а овог пута освојили су сребрне медаље.

Вукашин Љубојев