Спорт

Пливање: Бечејци на другој позицији Зимског првенства Србије за пионире

Зимско појединачно и екипно државно првенство за пионире у пливању одржано је у Бечеју, а ово дводневно такмичење у организацији Пливачког савеза Србије и суорганизацији Пливачког-ватерполо клуба Бечеј и Пливачког клуба „Свим стар“ Бечеј, окупило је више од 300 деце из 42 клуба из целе Србије.
“Бечеј је након четири године поново био домаћин Првенства Србије у пливању за најмлађу категорију, пионире. Пионири су дечаци 11 и 12 година, као и девојчице 10 и 11 година. Мислим да је Бечеј прави спортски град, јер деценијама уназад много познатих спортиста је поникло одавде. Друга ствар, спортски центар у Бечеју се показао као одличан домаћин многих пливачких такмичења. Базен, услови, Општина Бечеј и пливачки клуб који функционише у Бечеју су много помогли Пливачком савезу Србије у организацији самог такмичења”, казао је Борис Дробац, председник Пливачког савеза Србије.

Што се тиче Бечејаца, пливачки клуб „Свим Стар“ представило је троје младих пливача, Вања Степанов, Дарко Јапунџић и Ана Ребека Нађнемеди која је освојила чак шест златних медаља, и то у дисциплинама 100м леђно, 100м делфин, 200м слободним стилом, 100м прсно, 100м мешовито и 400м слободним стилом.

“Задовољна сам постигнутим резултатима. Што се тиче конкуренције, могу кажем да није била јака, те да би резултат био бољи да је била јача”, казала је бечејска пливачица, Ана Ребека Нађнемеди.

Статистички гледано пливачки клуб „Свим Стар“ са освојених шест златних одличја завршио је на другој позицији Зимско првенство Србије за пионире 2021.
У оквиру овог спортског догађаја, који је био затворен за публику, због добро познате епидемиолошке ситуације, организовано је и такмичење пливача мастерс категорије.

Вукашин Љубојев