Спорт

Куглање: Војводина победом завршила јесењи део првенства

Куглаши Војводине из Бачког Градишта победили су екипу Баната из Зрењанина резултатом 5:3 (3.268:3.253) и тиме заокружили јесењу полусезону Прве лиге – група Војводина, коју су завршили са укупно пет победа и четири пораза.

“Очекивали смо да ћемо ово много лакше добити, међутим, последњи хитци су одлучивали. На нашу срећу успели смо да добијемо ову утакмицу и да се коначно померимо из опасне зоне. Наши планови за ову сезону су били борба за прво место и улазак у Суперлигу. Међутим, од самог почетка смо имали доста кадровских проблема, што због повреда, што због ковида. Тако смо практично цело првенство одиграли са половичним саставом. У куглању је то веома тешко надокнадити. Ипак, пред крај првенства су се играчи почели полако враћати, па смо самим тим почели бележити и победе”, казао је тренер-играч Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта, Милан Каћански.

Имајући у виду тренутан резултат и пласман на табели, није реална борба за прво место, али јесте за горњи део, казао је Каћански и додао да је наставак првенства 15. јануара.
“До тада ће нам се и остали играчи опоравити, тако да ћемо други део првенства стартовати са комплетном поставом. У овом делу нам је и распоред био неповољан, јер смо више утакмица играли на страни. У прва четири кола смо у три гостовали, док смо једно играли на домаћим стазама, односно у Новом Бечеју. Тешко је носити се са искусним екипама које знају да куглају и које имају домаћинске куглане”, рекао је Каћански.

Када је реч о постигнућима последњег кола јесењег дела полусезоне, најбољи резултат остварили су млади репрезентативци из оба клуба. Код екипе Банат из Зрењанина у листу најбољих уписао се Вук Бошков (576), док је у екипи Војводине најбољи резултат остварио Марко Ердељан (561).

Иначе, у другом делу сезоне куглаши Војводине ће у Новом Бечеју дочекати Славију из Ковачице, након чега гостују Железничару у Инђији. Потом ће два пута заредом бити домаћини Срему из Сремске Митровице и екипи 13. мај из Новог Сада.