Спорт

Бранко Савић на кормилу Бечејаца

Као што је Дејан Станојев, спортски директор ОФК Бечеј 1918 и најавио у прошлом броју „Бечејских дана“ неминован је био растанак нашег клуба са тренером Јовицом Лакићем. Иако су љу-ди из бечејског клуба били презадовољни оним што је Лакић учинио на кормилу наше екипе у прошлој сезони када је водио екипу до првог места, које је надмоћно освојено у Српској лиги група Војводина, због тога што нема профи лиценцу он неће бити у могућности да настави тамо где је стао.
Управа ОФК Бечеј 1918 није дуго чекала и на место новог шефа стручног штаба је довела четрдесетшесто-годишњег Бранка Савића који је прошле сезоне водио Борац из Сакула, екипу са којом су Бечејци одиграли последњу утакмицу у Српској лиги Војводина.
Бранко Савић, рођени Панчевац је фудбалску каријеру почео 1992. године у Динаму из Панчева. Две године касније прелази у Пролетер из Зрењанина а 1997. године постаје члан београдског Партизана где се задржао до 2000. године када одлази у Беитар из Јерусалима. Након годину дана се враћа у редове београдски „црно-белих“ све до 2004. када одлази у Кину у Лиаонинг где остаје годину дана. По повратку у нашу земљу играо је за Пролетер из Зрењанина, Будућност из Банатског Двора а каријеру је завршио 2008. године у Банату из Зрењанина.
После играчке каријере је био спортски директор Баната, након тога је водио школу фудбала у Петлићу из Зрењанина да би 2013 постао тренер Вршца где се задржао три године. Екипу Борца из Сакула је преузео 2016. године а екипа ОФК Бечеј 1918 ће му бити највећи тренерски изазов у досадашњој каријери.
Дабижљевић поново код куће
Упоредо са решавањем питања у стручном штабу, руководство нашег клуба ради на појачањима и у игрчком потенцијалу. Први потез клуба је био да врати Славољуба Дабижљевића, некадашњег капитена наше екипе након годину дана проведених у Младости из Бачког Јарка. Доведен је бивши голман зрењанинског Радничког Немања Радовић, одбрамбени играч Угљеша Јевић из ЧСК-а из Челарева и играч средине терена Стефан Цвијић из Слоге из Ердевика.
За сада је једино извесно да су отишли Александар Мирков у новосадску Војводину и Коста Алексић у Чукарички, док је слободне папире добио и Горан Поткозарац.
Сигурн је да ће бити још промена када је у питању играчки кадар па се са разлогом очекује изузетно вруће лето на Градском стадиону у Бечеју.

Синиша Ерак