Брауни са бананама
Потребно за тесто: 6 јаја, 5 мекших банана, 2 кашике милерама, 100 гр чоколаде, 2 кашике какаа, 3 дл уља, 200 гр шећера, мало цимета (пола мале кесице), мало соли, пола прашка за пециво, брашно по потреби.
Потребно за ганаш прелив: ½ л слатке павлаке ако је могуће млечне (свеж милерам са пијаце) 100 гр чоколаде.
Припрема: Јаја и шећер израдити жицом, па додати испасиране банане (оставити мало грудвица, боља је текстура), додати милерам, отопљену чоколаду, какао, уље, шећер, цимет, мало соли и прашак за пециво. Масу добро уједначити и додавати полако брашно док не добијете масу која је густине еурокрема. Сипати у намашћену тепсију (величина ђувеч тепсије) и пећи на 180 степени 30-40 минута (проверавати виљушком да ли је печено), пазити да се не пресуши, треба да остане мало мекше на додир у средини. Печени колач охладити и прелити преливом.
Слатку павлаку загрејати на температуру (не треба да прокључа) додати чоколаду и мешати док се потпуно не отопи. Прохладити прелив. Прелити колач.