Спорт

Бронзе Иванишевићеве и Бенковича

   Две медаље освојили су представници Џудо клуба Младост из Бечеја на Првенству Србије за млађе пионире (генерација такмичара рођених 2006. и 2007. године) које је одржано у Зрењанину, у суботу 22. септембра. На највећој смотри најуспешнијих млађих пионира наше земље наступило је 206 такмичара из 66 клубова, а међу њима и четворо наших суграђана.
Најуспешније наступе остварили су Уна Иванишевић, у категорији до 48 килограма и Леон Бенкович, у категорији + 66 килограма. До великог успеха њих двоје су дошли након четири одрађена меча у којима су остварили по три победе и по један пораз.
Осим освајача медаља наш клуб су представљали Дарио Мушћек, у категорији до 55 килограма и Лука Шијачки, у категорији до 50 килограма који су такмичење завршили у другом колу.
–Изузетно сам задовољан постигнутим резултатом, јер су наши такмичари пружили свој максимум, у оним тренуцима када је то било најпотребније. Остаје жал што Анђела Проданов због повреде није могла да наступи на Првенству Србије, јер смо и у њеној категорији рачунали на сигурну медаљу, кратко је прокоментарисао наступ у Зрењанину Милорад Лончаревић, тренер у ЏК Младост из Бечеја.
Право да се такмиче на највећој државној смотри у својој конкуренцији поменути представници бечејског клуба стекли су на Првенству Војводине за млађе пионире које је у Степановићу одржано, у суботу 8. септембра, где је учествовало 162 такмичара из 31 клуба.
Анђела Проданов је у категорији +56 килограма освојила сребрну медаљу, као и Дарио Мушћет, у категорији до 55 килограма, док је Лука Шијачки, у категорији до 50 килограма заузео треће место. Леон Бенкович је у категорији +66 килограма био пети и тиме стекао право да се такмичи на Првенству Србије као и освајачи медаља.

Медаље у Суботици и у Панчеву
Девети „Трофеј града Суботице“ за полетарце, млађе пионире и кадете одржан је у недељу 16. септембра, уз учешће 320 такмичара из 41 клуба из Мађарске, Бугарске, Румуније, Хрватске и Србије. Све медаље за нас освојене су у конкуренцији млађих пионира. Анђела Проданов је у категорији +56 килограма заузела друго место, док су се Уна Иванишевић, у категорији до 52 килограма и Леон Бенкович, у категорији +66 килограма окитили бронзаним медаљама.
Дан раније је Панчево било домаћин такмичења „Турнир малих шампиона“ за полетарце, млађе и старије пионире, на којем је учествовало 195 такмичара из 34 клуба. Најуспешнији представници бечејског клуба били су млађи пионири Лука Шијачки, у категорији до 50 килограма и Дарио Мушћет, у категорији 55 килограма, који су освојили бронзане медаље.
Данас ће млађи пионири нашег клуба учествовати на турниру у Рожајама, а полетарци сутра наступају у Београду на „Kупу Вождовца“.

Традиционални турнир 6. октобра
Џудо клуб Младост из Бечеја ће у суботу 6. октобра организовати 21. међународни и 11. Меморијални џудо турнир ,,Жељко Николић“ за полетарце, млaђe пионире и кадете. Пре речима организатора све је спремно за још једну велику спортску манифестацију на којој се, као и претходних година, очекује учешће око 400 такмичара из десетак држава.
Почетак такмичења је планиран за 11 сати у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју, док ће 15 минута раније бити одржано свечано отварање.

                                                                                                                                                                                                                Синиша Ерак