„Бубамара бенд“ у конкуренцији за награду на „Mobil music fest“

Бечејски дечији бенд „Бубамаре“ ове године учествује на такмичењу младих ауторских бендова „Mobil music fest“ са нумером „Другачији“. Организатор овог такмичења је портал Headliner.rs. Такмичарски бендови су према пропозицијама фестивала могли да учествују само са једним  снимком једне ауторске песме која је снимљена мобилним телефоном у једном кадру. Сви пристигли снимци су објављени на порталу Headliner.rs (преко YouTube канала). Победници се бирају гласњем публике и стручног жирија. Сви заинтересовани могу да гласају за бендове и спотове који им се највише допадају, путем countera на YouTube каналу и лајкова на ФБ страници.

„Бубамара банд“ је основан 2017. у Бечеју. Чине га седморо деце узраста од 11 до 17 година: Лука Грбић (12 година – бубњеви), Ана Хорват (16 година – бас гитара), Фиона Ловаш (12 година – клавијатуре), Антонио Конц (13 година – клавијатуре), Катарина Пивнички (11 година – гитара), Огњен Спајић (13 година – гитара) и Сара Репац (17 година – вокал).  Бенд је основан да би пратио дечији хор на наступима али су после неколико проба започели “сопствени живот”. Прве две године, бенд је радио обраде популарних pop и rock нумера. Композиције су биране тако да се искаже пуни свирачки потенцијал бенда.  До сада су наступали више од 50 пута на фестивалима (Великогоспоински дани у Новом Бечеју, Тандербал у Бечеју, Дани пива у Зрењанину, Дани Лудаје у Кикинди, Сувача Демо Фест у Кикинди, Змајеве дечије игре у Новом Саду, Love Fest у Новом Саду, Штранд Фест у Новом Саду, Winter Fest у Новом Саду, Nišvill Jazz Festival у Нишу, Гитаријада Војводине у Кисачу…) али и на мањим бинама и по клубовима.

Последњих годину и по дана, чланови бенда су започели стварање ауторске музике. И даље вредно раде, уче, вежбају и стварају сопствене нумере. Жеља им је да се и на овај начин представе Београду и целој Србији, да покажу шта знају и умеју, да својим композицијама допру до што већег броја слушалаца. Ово им није прво представљање на фестивалима са оригиналном ауторском музиком јер су са својом песмом „Чиме ти бојиш град“ учествовали су и на Гитаријади Војводине.

Песма „Другачији“ је комплетно ауторско дело чланова бенда, музику је написао гитариста бенда Огњен Спајић, текст песме је урадила Фиона Ловаш а аранжман су потписали сви чланови бенда као и снимање спота.  

Поштујући пропозиције организатора „Mobil music fest“ спот за песму “Другачији” бенд је снимио  испред дворца Фантаст јер су чланови бенда желели да у покажу и оно најлепше што њихов град има. „Бубамара бенд“ се потрудио да у најлепшем светлу представи Бечеј па с правом може да очекује да им Бечејци пруже и подршку током гласања.

Гласови публике номинују два бенда који улазе у финале а стручни жири који ће чинити представници организатора, успешни музичари, као и стручњаци из области аудио-визуелне уметности изабраће још три бенда. Предвиђено је да се финале фестивала одржи у једном од београдских rock клубова у којем ће се бендови уживо представити жирију и публици. Победнички бенд добиће прилику да сними први самостални ауторски албум у издању ПГП РТС, уз медијску подршку портала Headliner.rs и медијских пријатеља фестивала, портала Novosti.rs и Telegraf.rs , као и самостални наступ у једном од београдских rock клубова.

Подржите наше младе суграђане и гласајте за њих на следећим линковима јер сваки глас је важан!

Bubamara bend – Drugačiji (Mobil Music Fest 2020) https://www.youtube.com/watch?v=z_G7JaztcVs и https://www.facebook.com/watch/?v=838280810279990