Култура

„Бубамаре“ објавиле новогодишњи CD

„Бубамаре“ бенд и хор су као новогодишњи поклон за све наше мале суграђане објавили празнични CD са божићним и новогодишњим песмама. Ђијанта Ловаш, вођа и диригент бенда  хора је за скоро 50 малишана (и оних мало старијих већ искусних музичара) организовала малу прославу тим поводом са Деда Мразом и пакетићима које су великим залагањем и трудом свакако заслужили.

Напорно су радили месецима да се све добро увежба, сними … како је то заиста изгледало рекла нам је Ђијанта Ловаш:
Идеја за новогодишњи албум постоји већ годинама. Све ове празничне песме које су на овом CD-у настајале су дуги низ година, тачније од кад постоји хор „Бубамара“. Некако се све поклопило јер ове године смо желели да на неки начин обележимо јубилеј постојања 10 година хора па је издавање овог новогодишњег CD-а лепа прилика да то урадимо у нашем стилу. Рад на албуму трајао је више од пола године. Написали смо још неколико нових нумера, поред оних које смо већ раније имали, и после два месеца проба хора и бенда могли смо да започнемо снимање у студију. Са бендом је било лако јер они већ имају доста искуства на снимању материјала, као већ искусни музичари врло озбиљно и професионално су приступили снимању матрица. Сваки члан је снимао свој инструмент посебно па су матрице већ крајем септембра биле готове. Током октобра и новембра уследила су студијска снимања хора. Старија деца, која такође имају већ годинама искуства у снимању, врло брзо су наснимила своје деонице јер су веома лако применили све оно на чему смо радили ових година (техника држање микрофона, правилно растојање од њега, динамика, узимање ваздуха) све то је уродило плодом јер такве ствари пуно значе да би се снимање одвијало без неких већих проблема.

Снимање са baby „Бубамарама“ (хорић који чине деца узраста од 3 до 6 година) је било најузбудљивије, ово је био њихов први сусрет са микрофоном и са студијом. Њима је било веома чудно да први пут чују свој глас на микрофону, врло необично али занимљиво искуство у сваком случају. Сви они су јако желели да држе микрофон као „велики певачи“ у рукама али немају још осећај за динамику. Сад су га стекли. Било је то интересантно искуство, са мало више муке, али су зато на траци њихови гласићи и најслађи. Након снимања следила је продукција, уследило је миксовање и мастеринг. На крају, посла овакве године, мени је веома драго да је CD успео да угледа светлост дана за ове новогодишње празнике. Пред саму Нову годину изаћи ће на Јутјубу и спот за нумеру „Порука Деда Мразу“ који смо такође снимили.“

Клинци из хора и бенда су сви добили своје примерке CD-a од Деда Мраза да овогодишњи празници добију и свој аутентични саундтрак а сви остали мали суграђани моћи ће да га набаве у просторијама Туристичке организације која се налази на Тргу Ослобођења 2.