Друштво

БУМ: Хуманитарна акција и донаторско вече „Цегер који ти недостаје“

Бечејско удружење младих уз помоћ Месне заједнице Пољаница и Хуманитарног удружења „Ђина“ из Бачког Градишта. организује донаторско вече и хуманитарну аукцију ручно украшаваних цегера под називом „Цегер који ти недостаје“, у недељу 26. новембра са почетком од 18 часова у ресторану „Барон концепт“, поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља према женама.

Циљ овог догађаја је прикупљање новчаних средстава за подршку креативном стваралаштву жена из сеоских средина, због чега ће у оквиру овог догађаја бити организована промоција уникатних и ручно декорисаних цегера који ће касније бити предмет аукције

Како каже Гордана Адамов из БУМ-а, на овај начин суграђани Бечеја утичу на подизање свести о важности борбе против родно заснованог насиља, а уједно и доприносе квалитету живота жена на селу које су већ биле укључене у различите програме нашег удружења како би их на овај начин подржали у развоју њихових нових вештина и креативног стваралаштва.

Цегере у оквиру радионица ручно украшавају чланови и чланице Бечејског удружења младих, заједно са женама из Бачког Градишта и Пољаница.

Ова акција организује се као финални продукт радионица у оквиру пројекта „Креативни млади за активну заједницу” који је настао у оквиру програма обуке за омладинске раднике/це коју реализује Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада – NAPOR у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи GIZ у сарадњи са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

Слика: БУМ