Друштво

КЗМ: Млади разговарали са омладинском делегаткињом УН

Омладинска делегаткиња републике Србије у Уједињеним Нацијама, Тамара Марјановић јуче је била у посети Канцеларији за младе и упознала је присутне о томе како изгледа и колико је изазован рад омладинских делегата и открила на који начин неко може постати омладински делегат.

Марјановић је похвалила бечејску омладину и чула њихове идеје како би се положај младих у Србији побољшао.

Желели смо да чујемо који су то изазови са којим се млади из Бечеја суочавају и представимо програме које наше удружење има, шта значи бити омладински делегат, шта значи бити глас младих у Уједињеним Нацијама, које су то могућности нама пружене и шта уопште значи бити део делегације републике Србије“, изјавила је Тамара Марјановић за лист Бечејски дани.

Она је истакла да је Србија једна од 50 држава чланица која подржава младе. Тамара Марјановић и њен колега омладински делегат, досад током свог мандата који траје годину дана говорили су о младима на Трећем комитету Генералне скупштине Уједињених Нација, присуствовали на омладинским форумима у Тирани и Берлину где је било речи о агенди 2030, као и о циљевима одрживог развоја, који су како каже једна од важнијих тема када је реч о младима. Омладински делегати су такође били део 42. Генералне конференције UNESCO, где је Србија са 137 гласова изгласана у Извршни савет UNESCO-а.

Марјановић додаје да ће поред општине Бечеј, посетити мање општине на територији Србије, како би млади били упућенији о Уједињеним Нацијама и њиховим пројектима.

Ми у Бечеју можемо да се похвалимо да је омладинска политика на стварно високом нивоу. Канцеларија за младе општине Бечеј пружа могућност младима да се пронађу у свим сферама у свету“, каже Давид Туфегџић координатор Канцеларије за младе општине Бечеј.