Политика

Општина Бечеј: Посета државне секретарке за туризам

Државна секретарка у Министарству туризма и омладине Милена Поповић посетила је Општину Бечеј у понедељак 20 новембра где је са председником општинe Бечеј др. Вуком Радојевићем и чланом Општинског већа задуженим зa подручје туризма, порта и омладине Данетом Мандићем разговарала о туристичким капацитетима општине као и правцима развоја ове гране привреде у наредном периоду када су у питању развојни стратешки пројекти.

„Мени је веома драго да сам данас овде у Бечеју, ја сам ина-че на пропутовању кроз Србију јер сматрам да је све оно што је културно-историјски важно за Србију се налази углавном мимо Београда, Новог Сада и других великих градова. Ја сам овим својим путовањима хтела да дам прилику неким мањим местима за које мислим да су важна и неким људима за које исто мислим да су важни и да пуно раде на побољшавању туристичке понуде читаве наше земље. Када странци дођу у нашу земљу они не треба да обиђу само Нови Сад или Београд него да посете и Бечеј и нека друга мања места која исто имају толико тога да покажу. Мени је драго да сам данас у разговору могла да чујем да се и овде јако пуно тога ради и Министарство ће апсолутно помоћи све оно што је у интересу развоја не само туристичке понуде већ генерално и развоја читавог Бечеја. Ја мислим да је ово био један конструктиван разговор и мислим да ћемо наставити даље сарадњу и сигурна сам да је ово први али не и последњи наш сусрет јер важно је да комуницирамо, важно је да будемо и ми на терену са људима јер је то најбољи начин да видимо праву ситуацију и да помогнемо тамо где је помоћ најпотребнија.“ – рекла је након разговора државна секретарка Милена Поповић.

Председник општине Бечеј је државној секретарки представио неколико важних стратешких циљева развоје туризма у Бечеју са фокусом на спорт и Тису као јединствени ресурс наше општине.

„Захваљујем се државној секретарки Министарства туризма и омладине што је издвојила време данас да обиђе Општину Бечеј и да поразговарамо о актуелним темама у смислу развоја туризма у нашој општини. Као што је познато општина Бечеј је од 2012. године ставила акценат на развој спортског туризма и на основу тога постојећи смештајни капацитети су проширени а изграђени су и нови смештајни капацитети што је заиста драстично повећало број ноћења. Поред тога улагали смо и у спортску инфраструктуру и то је данас била једна од тема, дакле, даља улагања у развој спортске инфраструктуре, а у циљу развоја спортског туризма. У том смислу разговарали смо данас и о даљем улагању у спортски комплекс код фудбалског стадиона где смо већ током претходног периода инвестирали у терен са вештачком травом и најавили смо даље уређење тог спортског комплекса. Прва фаза је урађена, што је било неопходно као предуслов да би могло даље да се приступи изградњи још једног терена са вештачком травом и балона за спортску халу како би он био адекватан и за друге спортове. То је била само једна од тема овог разговора како би успели и да се усагласимо са приоритетима Министарства туризма и омладине. Бечеј је последњих година постао препознат и по манифестационом туризму, поред „Бечеја ноћу“ имамо низ других манифестација и ту је веома значајна подршка Министарства туризма. Министарство је финансијски подржало и израду детаљне регулације када је у питању уређење плаже на обали реке Тисе и у том контексту смо даље разговарали који би то могло бити следећи кораци. Данас смо отворили више тема које су у интересу даљег развоја туризма и повећања броја ноћења. Верујем да ћемо заједнички успети да конципирамо активности за наредну буџетску 2024. годину како би уз подршку Министарства у Бечеју реализовали за нас значајне инвестиције.“ – рекао је др Вук Радојевић.