Млади

БУМ: Одржан четвородневни семинар о превенцији корупције у Србији

У периоду од 8. до 12. фебруара Бечејско удружење младих уз парнерство са Ужичким центром за људска права и демократију и Подрињским антикорупцијским тимом, одржало је четвородневни семинар, за тридесет представника цивилног друштва и све заинтересоване грађане, који је имао за циљ да подстакње грађане у превенцији корупције на територији Републике Србије по методологији Коалиције за надзор јавних финансија.

Тим поводом покренут је разговор са еминентим предавачима о перцепцији корупције у Републици Србији, изазовима у систему јавних набавки, надзору уговора о приватно јавним партнерствима, улози и надлежностима Агенције за спречавање корупције, улози интерне ревизије у систему јавних финансија, а такође је упечатљива и размена искустава и изазова са локалних нивоа.

У наредном периоду биће одржан дијалог у 30 општина, где ће бити речи о систему јавних набавки, конкуренцији и о унапређењу њихових транспарентмости.

Четвородневни семинар организован је у склопу двогодишњег пројекта „Мање корупције, богато друштво“, уз подршку Министарства спољних послова Краљевине Холандије кроз Матра програм, чији је главни циљ повећање учешћа грађана и унапређење антикорупцијске политике у систему јавних набавки и финансијске контроле у Србији.

Слика: Званична Фејсбук страница Бечејског удружења младих