Друштво

БУМ: Подељено 200 пакетића у Бачком Петровом Селу

Хуманитарна акција „Деда Мраз за сваког од нас“ Бечејског удружења младих расте из године у годину. Прошле године су чланице и чланови удружења у Бачком Петровом Селу за социјалну угрожену децу припремили и предали око 140 новогодишњих пакетића, а овог пута је тај број 200. Некако је већ годинама постало правило да се БУМ „побрине“, у оквиру све већег броја хуманитарних акција у општини Бечеј, да се обезбеде пакетићи за мале Петровоселце.

Иако су организатори веома поносни и срећни што је ова акција прошла успешно и завршила се на овако леп начин на свечаној додели пакетића оно што онеспокојава највише је недвосмислен утисак да, на жалост, да расте број деце која живе у тешким материјалним условима, а највише је њих управо у овом насељеном месту.

„Поделили смо око 200 пакетића и ово је за сада највећи залогај који смо имали, прошле године смо имали дупло мање пакета на територији ове месне заједнице. Могу да кажем да забрињава да расте број деце у социјално угроженим породицама на територији наше општине а посебно на територији највећег села у нашој општини. Ово је свакако била одлична прилика да се млади окупе, да се уче хуманости. Паковали смо претходних дана све ове пакетиће, бирали смо играчку персонализовано за свако дете. Гледали смо да свако дете у овај нашој акцији добије нешто ново јер слатки пакет ће појести али смо се потрудили да добију још нешто што ће им остати за успомену на ову свечаност. Велику захвалност дугујемо и бенду „Маршали“ који су дошли овде да нам улепшају данашњи дан и да деци отпевају нешто и направе новогодишњу магију за крај ове 2023. године.“ – рекла је Гордана Адамов.

Акцију „Деда Мраз за сваког од нас“ спровели су чланови Бечејског удружења младих уз велику помоћ појединаца, али и других партнерских удружења. Непосредни партнер БУМ-у у акцији већ годинама је Друштво пријатеље деце општине Бечеј, но поред овог удружења ту су и Удружење грађана „Хумани људи Бечеја“ али и бројни појединци коју су посредством њих донирали новац или пакетиће. Међу њима су и Јовица Николић и његови пријатељи, затим Плесни клуб Max dance и многи други, али и млади из Београ-да и Новог Сада, те запослени у пекари Силвана. Компанија Tisza Automotive допринела је акцији са чак 40 новогодишњих пакетића.

Млади „Бумовци“, волонтери, били су посебно вредни и на „те- рену“ и у другим хуманитарним предновогодишњим акцијама. Захваљујући сарадњи са Банком хране Војводина у Maxi продавници сакупљали су слаткише, сланише и друге артикле.

Све ове набројане организације су и раније у више наврата знале да обрадују децу својим поклонима и донацијама, па је тако ова акција БУМ-а само саставни део једне веће, заједничке акције која за циљ има да укаже на солидарност, да смањи јаз и подстакне заједницу да мултисекторски и партнерски решава проблеме попут сиромаштва и искључености осетљивих група.