Друштво

„Tisza automotive“: Пакетићи за децу са сметњама у развоју

Компанија „Tisza automotive“ која послује на територији оп-штине Бечеј је обезбедила ове године око 140 пакетића за децу у оквиру неколико акција које су током протеклог празничног периода биле организоване у општини Бечеј.

Једна од ових акција коју је ова фирма сама организовала и иницирала је подела пакетића деци са сметњама у развоју која је одржана крајем децембра у хотелу „Златна обала“.

Поред руководиоца производног погона „Tisza automotive“ Дејана Танасијина овој додели присуствовао је и председник општине Бечеј др Вук Радојевић. Пакетиће је деци са сметњама у развоју и са телесним инвалидитетом, која су и корисници Дневног боравка и услуга личних пратилаца, поделио Деда Мраз.

За сву децу је била изведена и кратка новогодишња представа у оквиру свечаности у хотелу „Златна обала“ коју је приредила Установа социјалне заштите „Наша чуваркућа“.

„Ми смо ову потребу увидели, препознали и у склопу наше политике друштвене одговорности одлучили смо да и ми учествујемо у овој акцији, да обезбедимо новогодишње пакетиће. Донирали смо Бечејском удружењу младих 40 пакетића, Центру за социјални рад 50 пакетића и за данашњу манифестацију такође 50 пакетића, са једним је-диним циљем да ставимо осмех на лице малишана и да им на неки начин улепшамо овај празнични период. Заиста се надамо да ћемо и наредној години, у наредном периоду учествовати у свим сличним активностима и подржати раз-личите акције на нивоу општине Бечеј и у другим општина одакле су наши запослени.“ – рекао је Дејан Танасијин.

„Захваљујући доброј сарадњи са компанијом „Tisza automotive“ данас имамо прилику да обрадујемо 50 деце са сметњама у развоју и телесним инвалидитетом, који су корисници Дневног боравка и услуге личних пратилаца. Ово је пример праве друштвене одговорности, како једна компанија која послује на територији општине Бечеј заправо препознаје потребе своје локалне заједнице и сходно томе издваја средства како би обрадовала најмлађе становнике. Мислим да је ово пример и порука осталим привредним субјектима да се укључе, да дају свој допринос и да својим деловањем помогну заједницу у којој раде и послују“ -рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Он је том приликом истакао да се услуга Дневног боравка у општини Бечеј континуирано пружа од 2016. године, а поред тога локална самоуправа је за децу са инвалидитетом обезбедила и личне пратиоце.

„У сарадњи са Министарством за рад, борачка и соци-јална питања на годишњем нивоу издвајамо 37,3 милиона динара за функционисање Дневног боравка и услуге личних пратилаца. Симболичном поделом новогодишњих пакетића деци која користе ове услуге социјалне заштите желели смо да јасно ставимо до знања да локална самоуправа и привредни сектор препознају потребе деце са сметњама у развоју и телесним инвалидитетом и да нам је важно да им улепшамо предстојеће празнике, јер су и они део наше локалне заједнице, а кроз реализацију различитих услуга социјалне заштите и пројеката намера нам је да буду равноправни чланови нашег друштва“, истакао је др Радојевић.

Први човек општине Бечеј подсетио је да је локална самоуправа недавно изградила стандардизовано дечије игралиште у ШОСО „Братство“ које је прилагођено потребама деце са сметњама у развоју и телесним инвалидитетом, те да ће се ускоро започети и са комплетном реконструкцијом објекта ове школе у улици Ђуре Јакшића за шта је средства обезбедила Покрајина у висини од око 160 милиона динара.