Спорт

Чаби Силађију сребрни трилинг

Веома добар наступ остварили су српски спортисти који су учествовали на 18. Медитеранским играма које су од 22. јуна до 1. јула одржане у шпанском граду Тарагони где се такмичило више од 4.000 учесника. Експедиција која је бројала 139 спортиста у 27 спортова на прави начин је представила нашу земљу освојивши чак 32 медаље од којих је 12 било златних, 11 сребрних и девет бронзаних у 11 различитих спортова.
Веома запажен међу њима био је наш суграђанин, пливач Чаба Силаћи који је освојио чак три сребрне медаље.
На други степерник победничког постоља Силађи се пењао након трка на 50 и 100 метара прсно и као члан штафете 4х100 мешовито.
Светски и европски првак Италијан Фабио Скозоли био је бољи од нашег репрезентативца у обе трке, али треба истаћи да је Силађи показао да итекако може да запрети великом ривалу, а прилику за то имаће на Европском првенству које ће се од 3. до 9. августа одржати у Глазгову.
Сребрно одличје Силађију је припало и у штафети 4х100 метара мешовито, где је наступио са Велимиром Стјепановићем, Иваном Ленђером и Алексом Бобаром и где је златна медаља припала репрезентацији Грчке.

Синиша Ерак