Спорт

Четири медаље за Бечејце

КУП СРБИЈЕ ЗА НАДЕ, КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И СЕНИОРЕ
Веома добар наступ остварили су такмичари Карате клуба Бечеј који су изборили учешће на Купу Србије за наде, кадете, јуниоре и сениоре који је у недељу 2. децембра одржан у Београду. Свих шест такмичара нашег клуба су изборили пласмане у финала, међу најбољих осам такмичара у конкуренцијама у којима су наступали.
Златне медаље су освојиле Ана Река Комароми у конкуренцији кадеткиња и Катарина Киш у конкуренцији нада, обе у извођењу ката у појединачној конкуренцији. Сребрна медаља је припало ката тиму кадеткиња који су чиниле Ана Река Комароми, Катарина Киш и Маја Митић, док је Балаж Ковач освојио бронзано одличје у борбама у конкуренцији млађих нада.
Вељко Мишковић је заузео пето место, Алекса Мишковић је био пласиран од шестог до осмог места, док је Маја Митић била осма у извођењу ката у појединачној конкуренцији.
На висини задатка Бечејци су били и у суботу 8. децембра на „ТАО Гран Прију 2018“ у Темерину који је организовао домаћи Карате клуб „Тао-С“, на којем је Карате клуб Бечеј имао 19 представника у конкуренцији од око 350 такмичара из 25 клубова.
Златне медаље у извођењу ката у појединачној конкуренцији освојили су сениор Мирослав Опарница, Ана Река Комароми у јуниорској конкуренцији, пионирка Анђела Мишковић и Катарина Катарина Киш, која се такмичила у конкуренцији нада. Сребрне медаље су припале Ани Реки Комароми и Вељку Мишковићу у конкуренцији кадета, док су бронзане медаље припале кадету Алекси Мишковићу, Маји Митић, у конкуренцији нада и полетарцима Неди
Стојадиновић и Тамашу Данчуу.
Наши каратисти су били успешни и у извођењу ката у екипном делу такмичења пошто су успели да освоје две златне и једну сребрну медаљу. На највиши степеник победничког постоља се попео мешовити ката тим узраста од 12 до 15 година који су чинили Ана Река Комароми, Алекса Мишковић и Вељко Мишковић, као и ката тим девојака истог узраста за који су наступиле Ана Река Комароми, Катарина Киш и Маја Митић
Сребрно одличје је припао женском ката тиму који су чиниле Неда Стојадиновић, Анђела Мишковић и Стефанела Остојић.
Златне медаље у борба освојили су сениор Мирослав Опарница у апсолутној конкуренцији, кадеткиња Борјана Јовановић, у категорији до 47 килограма и Балаж Ковач у конкуренцији нада, у категорији до 45 килограма. Сребрима су се окитили сениор Мирослав Опарница, у категорији преко 85 килограма, јунирока Емилиа Нађидаи, у категорији + 57 килограма и кадет Вељко Мишковић, у категорији до 58 килограма, док су се бронзаним одличјима окитили кадеткиња Тамара Мишић, у категорији до 54 килограма и пионири Јелена Јовичић и Едвин Штеибел у категорији +35 килограма.

Синиша Ерак