„Четворка“ за чување врха

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта су одиграли веома
добар меч у недељу 25. октобра, у оквиру 12. кола Војвођанске лиге група Север, када су на свом терену у Спортском центру „Ђорђе Тапавица – Џоја“ савладали Бачку из Пачира са више него убедљивих 4:0 (2:0). Ова победа је била и више него важна за изабранике младог тренера Лазара Дабижљевића јер су њоме повећали растојање у односу на најближе пратиоце које сада износи четири бода, а такође зато што је и прекинут низ од два нерешена меча тренутног лидера „војвођанског севера“. Викенд пре ове утакмице у једанаестом колу Градиштанци су у Ловћенцу против домаћег Његоша одиграли нерешено 1:1, где је једини гол за Војводину постигао Братислав Јелић, као и са екипом Младости из Турије на свом стадиону у десетом колу када су мреже мировале.
Та два нерешена меча створила су одређени императив победе над екипом Бачке из Пачира, како због потребе да се екипа врати на победнички колосек, тако из због чињенице да су се најближи пратиоци Војводине примакли на само бод од лидера на табели. Тај притисак није омео домаћу екипу која је од самог старта утакмице показала да је само победа интересује и да ће до ње и доћи. Головима Братислава Јелића и Бојана Ђекића домаћа екипа стиче предност након првог дела игре, а треба истаћи да је Исидор Милованов голман Војводине одбранио пенал пред сам смирај првог полувремена. Други део игре није променио ништа на терену а головима Уроша Прерадова и Марка Џигурског из пенала, изабраници лазара Дабижљевића заслужено стижу до сва три бода.
Наредну утакмицу Градиштанци ће одиграти првог дана новембра када ће гостовати у Гајдобри екипи Херцеговца која је тренутно пласирна на 15 позицију са десет сакупљених бодова. После тог меча седам дана касније изабранике Лазара Дабижљевића очекује веома тежак испит када ће на свом терену Спортског центра „Ђорђе Тапавице – Џоја“ дочекати екипу Бајше која се уз Младост из Бачког Петровца и Младост из Турије са освојених 25 бодова налази у скупини екипа који највише прете првом месту Војводине.
Све у свему чини се да Градиштанце поново очекују два веома
велика изазова, пошто је конкуренција у Војвођанској лиги Север чини се никад јача, али гледајући досадашњи ток првенства сигурно је да ће Градиштанци у сваком мечу пружити свој максимум по чему су и препознатљиви и због чега заслужено држе врх табеле.

С.Е.