Спорт

Милица Стојшић првакиња Србије

КИК БОКС – ПРВЕСТВО СРБИЈЕ У ДИСЦИПЛИНИ ЛОУ КИК

Изузетан наступ остварили су такмичари Кик бокс клуба Бечеј који су предвођени тренером Жарком Радовићем учествовали на Првенству Србије за кадете, јуниоре и сениоре А и Б класе у дисциплини лоу кик које је 10. и 11. октобра одржано у хали „Мастер“ у Земуну, где се такмичило 197 такмичара из 54 клубова. Највећи успех у малобројној експедицији нашег клуба остварила је јуниорка Милица Стојшин, у категорији до 60 килограма која је показала своје знање, вештину и вољу и више него заслужено постала првакиња Србије.
Бечејски клуб је одлично представаљао и Ђорђе Вујаковић који је у јуниорској конкуренцији, у категорији до 60 килограма заустављен у финалу од вицешампиона Европе у једном веома изједначеном мечу, па је ипак морао овог пута да се задовољи сребрном медаљом.
Наредног викенда је Кик бокс клуб Бечеј у сали ДТВ Партизан био домаћин Првенства Војводине за све узрасте у дисплини фул контакт. Преко 80 такмичара из двадесетак клубова је учинило ово такмичење веома квалитетним и узбудљивим а домаћи клуб је поред одличне организације показао да има и веома добре такмичаре. Јуниор Ђорђе Вујацковић је постао првак Војводине у категорији до 60 килограма, а исти успех остварила је и пионирка Соња Вукшић, у категорији до 60 килограма. Сребрна одличја су освојили сениор Арнолд Тот, у категорији до 60 килограма и кадет Балаж Ковач, у категорији до 57 килограма. Запажен наступ је остварио и јуниор Теодор Велицки, који је у категорији до 60 килограма заустављен у четвртфиналу на свом дебитантском наступу. Наш клуб је задесио и хендикеп пред ово такмичење пошто Милица Стојшин није могла да наступи због температуре коју је осећала, па би конто медаља сигурно био већи.
–Организовали смо ово такмичење у специфичним условима, али према речима свих људи из савеза успели смо да направимо респектабилну спортску манифестацију како и доликује Бечеју. Да није ове ситуације због корона вируса имали би много више такмичара а сигуран сам и пуну салу публике која би уживала у врхунским борбама. Ипак и овако задовољан сам данашњим даном. Наши такмичари су били воема добри, освојили смо четири медаље, нажалост Милица Стојшин није могла да се бори али и овако немам шта да замерим ником од њих. Настављамо да вредно и предано тренирамо како би и у будућности могли да се радујемо медаљама и титулама, казао је Жарко Радовић, први човек Кик бокс клуба Бечеј.

С.Е.