Спорт

Сребро Александре Милошевић

БОКС – ЧЕТВРТИ КУП НАЦИЈА ЗА ЈУНИОРКЕ И ЈУНИОРЕ

Након што је неколико пута одлаган због пандемије корона вируса четврти Куп нација за јуниорке и јуниоре коначно је одржан од 14. до 18. октобра у Врбасу. Ово такмичење је првобитно требало да се одржи у мају, па је из добро познатих разлога померено за септембар, да би након поновног одлагања ипак био одржан. Због повећања броја заражених у целом свету, а такође и због вишеструког одлагања, на овом Купу нација су учествовале репрезентације Сједињених Америчких Држава, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије, мада је по најавама било предвиђено много више.
Дрес репрезентације Србије у рингу у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ бранила је и овог пута наша суграђанка Александра Милошевић, такмичарка Боксерског клуба Бечеј која се у пратњи свог тренера Роберта Халаса још једном опробала на међународној сцени. Својим наступом је потпуно оправдала очекивања пошто се и овог пута пласирала у финале категорије до 66 килограма, али је на жалост доживели пех, па је због повреде зглоба морала да преда меч ривалки Сари Шкапик, тако да је овај пут сребрна медаља припала нашој суграђанки. Због повреде ће Александра Милошевић паузирати до краја сезоне пошто је након снимања установљено да има фрактуру зглоба.
Бечејски боксери већ овог викенда имају наредни изазов пошто се у Смедереву од 27. до 31. октобра одржава сениорско Пр-венство Србије. Боје нашег клуба на овом такмичењу ће бранити Никола Алексић и Никола Влајков, појачање из Кикбокс клуба Бечеј.

С.Е.