„Чикерија open 2021”: Радичевић турнир у малом фудбалу

Удружење мештана Радичевић је за 18.09.2021. под покрови-тељством општине Бечеј успешно организовало хуманитарни турнир у малом фудбалу. На турниру је учествовало 9 екипа. Организатор турнира је био члан удружења мештана Дарко Ћук. Почетак турнира је обележен паљењем бакљи у бојама државне заставе и интонирањем химне Републике Србије.

Победник турнира је била екипа Nin Construction.
Поред признања за прве три екипе, за најмлађег играча турнира проглашен је петогодишњи Никола Војиновић из првопласиране екипе, затим титулу најстаријег играча понео је педесетдвогодишњи Бошко Рајић из србобранских “Ветерана”. За најбољег голмана проглашен је Зоран Олујић из победничке екипе, а уједно додељена су и признања најелегантнијим играчима, односно најтежим по килажи. Титулу победника у овој категорији понео је Јоја Ћук са 122 килограма.

Екипе нису биле само из Бечеја и Радичевића, по једна екипа је гостовала из Новог Сада и Србобрана. Удружење мештана Радичевић је сопственим средствима организовало кување гулаша у два казана и пиће за све госте турнира и све мештане који су били да прате турнир. Турнир се играо на реновираном бетонском фудбалском терену а ручак је организован у летњиковцу који је такође за сада делимично реновиран. Веома велики број људи окупио са тог дана а из Удружења кажу да су посебно били поносни на најмлађу екипу, екипу „Јувентуса“ која се и равноправно борила и учествовала на турниру са осталим екипама.

Од котизације и добровољног прилога прикупили смо 76.000 динара. Сав новац је уплаћен за помоћ у лечењу малог Алексе Продановића из Бачког Градишта.