Друштво

Црвени крст Бечеј: Подела пакета за сиромашне породице и друге активности

Црвени крст Бечеј је добио нову туру хуманитарне помоћи коју је обезбедила Влада Републике Србије, тачније Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Као и претходног пута пакети су намењени породицама у Бечеју и насељеним местима које са налазе у стању социјалне потребе, тачније породицама које према евиденцији Центра за социјални рад не испуњавају услове за остваривање права на помоћ из ове институције али имају ниска месечна примања, тешко живе или имају у домаћинству особе са инвалидитетом. У овој тури пристигло је 140 пакета који садрже углавном прехрамбене производе и средства за личну и кућну хигијену.

Поред тога Црвени крст је претходне недеље организовао у сарадњи са Заводом за трансфузију крви и ванредну акцију добровољног давања крви у центру Бечеја а Завод је обезбедио специјално возило за покретни штанд за прикупљање крви. Као разлог за ову ванредну акцију навели су да су резерве крви у Војводини веома смањене и да су додатне количине потребне за зрењанинску болницу.

Из Бечејског црвеног крста добили смо обавештење да је нови партнер општине Бечеј који ће организовати услугу Народне кухиње хотел „Златна обала“ и да је тај уговор за сада потписан до следећег јуна.

Током овог периода Црвени крст је обележио и 11. септембар, светски Дан прве помоћи у оквиру којег су посебно овог пута издвојили акције које су везане за прву помоћ која обухвата помоћ деци и младима.