Спорт

Да Војводина буде боља него што је била

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта ће и наредне сезоне играти у Војвођанској лиги Север. Иако је опстанак у овом рангу такмичења у дебитантској сезони, изборен након одлуке Фудбалског савеза Србије да се све лиге осим Супер и Прве лиге прекидају због вируса Ковид 19 и да као коначан пласман екипа буде утврђен онај који је и био након 17. кола, сигурно је да су Градиштанци били спремни да опстанак изборе и на терену. У том, сада последњем колу Војводина је остварила победу у Челареву против, до тог кола трећепласиреног, ЧСК-а резултатом 2:1 и најавила озбиљну борбу за средину и горњи део табеле. Ипак, протекла сезона је завршена, а Војводина је дебитантску сезону окончала на 11. позицији на табели са 20 бодова уз скор од пет победа, пет нерешених исхода и седам пораза.
Принудна пауза затекла је Градиштанце у узлету форме па се може рећи да је новоформирани тим који са клупе предводи млади тренер Лазар Дабижљевић остао ускраћен за то да покаже свој квалитет. Фудбал се неће играти до јесени али на терену Спортског центра „Ђорђе Тапавица Џоја“ се не дангуби. Прва екипа се окупља једном недељно и у лаганом ритму ради на одржавању минимума „радне температуре“ а од пре неколико дана почели су и радови на освежавању инфраструктуре. Са стране би се рекло да је Фдубалски клуб Војводина лепо разрађена машина у којој је сваки део и на свом месту и да лепо и беспрекорно ради развијајући се из године у годину. То и јесте тако а да се све у клубу одвија како треба задужен је „капетан градиштанског брода“, председник клуба Горан Кудрић. Гледајући сада већ трећу сезону како се налази на челу клуба може се рећи да је овај амбициозни фудбалски радник успео да доведе градиштански клуб до највећег ранга такмичења у више од века дугој историји а поред резултата на терену веома су препознатљиви и резултати ван њега. Клуб је устројен на високом нивоу, поред првог тима раде и млађе категорије и окупљена је управа клуба која у потпуности испуњава све захтеве ранга у којем се такмичи.
Горан Кудрић је у разговору за наше читаоце истакао да је далеко од истине да је све то његова заслуга апострофирајући чланове управе клуба Дејана Клајића, Бранислава Татића, Рајка Раковића, Владимира Ђурића, Радета Шибалића, Младенка Сувајчевића, Душана Бараћа, Живка Кнежевића, Дулета Родића, Милана Секулића, Војина Живковића и све остале који својим радом, ентузијазмом и материјалним средствима помажу да клуб изгледа овако добро. Кудрић је истакао и помоћ локалне самоуправе, људи из покрајинске Владе, пре свих Вука Радојевића а такође и добре односе са фудбалским савезима где је препознато да је Војводина изузетно озбиљан и респектабилан спортски колектив. Говорећи о сезони иза нас председник Војводине је истакао да је задовољан чињеницом да је клуб остао у овом рангу такмичења након премијерног наступа.
–Ако говоримо о јачини лиге очекивао сам да ћемо се теже привићи на нове изазове, али мислим да смо успели да се покажемо у добром светлу. Пред крај јесењег дела смо имали мали пад узрокован замором и пражњењем екипе, али смо у други део сезоне ушли појачани за очекивати је било да до краја заузмемо место у горњем делу табеле. Мислим да би то свакако и остварили али ствари су се одвијале тако како јесу, па је ипак најважније да смо остали у овом рангу такмичења. Полако гледамо ка наредној полусезони, помало радимо и припремамо се како би што спремнији дочекали почетак наредног такмичарског циклуса, казао је Кудрић.
Говорећи о томе како ће наредна сезона, колико ће клубова играти у лиги, ко ће испасти а ко ући у лигу први човек Војводине истиче да још увек нема звачних одлука надлежног савеза тако да се ништа са сигурношћу не може тврдити. Његов клуб је окренут себи, гледа се само у своје двориште са жељом да се такмичење дочека на највишем могућем нивоу.
–Када је у питању наредна сезона надам се да ћемо успети да се пласирамо у горњи део табеле, односно у првих пет или шест екипа. Свакако нам није амбиција да таворимо у доњем делу, а мислим да са овом екипом можемо да конкуришемо за пласман међу најбоље екипе. Лига ће бити веома јака, поготово ако нам дође Хајдук из Куле, уз ЧСК из Челарева, Младост из Апатина, Таванкут и друге из нижих лига нам долазе појачани Његош из Ловћенца, као и Херцеговац из Гајдобре, па је сигурно да ће бити много екипа која свака сваку може да победи. Ипак, ми знамо наше квалитете, једну сезону смо „старији“, упознали смо већину екипа, момци ће бити растерећенији пошто им то неће бити толика непознаница као до сада и сигурно је да очекујемо бољи пласман него ове сезоне. Када је у питању играчки кадар немамо најаве одлазака а иста је ситуација и са Лазаром Дабижљевићем, тренером екипе, што нам свакако одговара. Имамо најаве неких долазака, нуде нам се одређени играчи, али видећемо ко ће успети да се наметне. Вратио нам се из Мађарске Александар Марјанов, који нам је много значио у Подручној лиги у којој је био други стрелац, доћи ће нам Андор Хорват, омладинац ТСЦ из Бачке Тополе, а уз њих ће сигурно бити и других имена тако да се надамо се да ће Војводина бити боља него што је била, завршио је Горан Кудрић, председник Фудбалског клуба Војводина из Бачког Градишта.

Синиша Ерак