Друштво

 “Дан пешачења у Србији”  и у Бечеју

“Дан пешачења у Србији” обележен је у суботу 16. септембра у многим градовима наше земље, а у акцији је учешће узело и Планинарско друштво “Lesson” из Бечеја.

Траса којом се пешачило била је дуга 5 километара, а кретало се са централног трга па улицом Уроша Предића до Великог Бачког канала, његовом обалом до Шлајза, затим приобаљем Тисе до Горанског парка и назад до центра града.

– Намерно смо изабрали ову краћу деоницу како би се што више људи прикључило шетњи, поред наших четрдесетак чланова. Циљ оваквих акција јесте да се што више популарише здрав живот и враћање природи. Две недеље смо се трудили да анимирамо наше суграђане, као и  децу у средњим школама да проведу са нама ово пре подне у шетњи, истиче Мирјана Вуковић, председница Планинарског друштва “Lesson”.

Пешачка, као и бициклистичка инфраструктура у нашој општини свакако недостаје, а према речима в.д. директора Туристичке организације општине Бечеј, Горана Саџакова, идејно решење постоји.

– Бечеј има шта да понуди, постоје пројектни предлози за изградњу неких пет бициклистичких стаза које би повезивале заштићена подручја као што је Бисерно острво, Бељнску бару, Тису, канал. Такође, пешачке стазе би пратиле ту туру како би имали једну заокружену целину, додаје Саџаков.

Од половине октобра из Планинарског друштва најављују да ће сваке недеље од 14 часова  бити организоване акције пешачења по атрактивним турама где наши суграђани ретко одлазе па позивају све заинтересоване да им се придруже.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *