Дани Радичевића – Меморијал Милан Вујновић

Традиционалном манифестацијом “Дани Радичевића – Меморијал Милан Вујновић” , становници тог насељеног места и ове године обележиће дане села, девети пут заредом.

Манифестација је посвећена мештанину села Милану Вујновићу, који је заједно са својом породицом био велики донатор у свим областима развоја села.

Прослава ће трајати три дана од 21.  до 23. септембра, током којих је прдвиђен богат културно-уметнички програм и низ спортско – рекреативних активности.

У четвртак 21. септембра у послеподневним часовима биће обележена сеоска слава Мала Госпојина, сечење славског колача и као сваге године биће одржан парастос Милану Вујновићу по коме манифестација и носи име. У вечерњим сатима, тачније у 19 часова у Дому културе биће одржано књижевно вече са Јеленом Бачић Алимпић на којој ће промовисати нови роман “Нигде нема те”. Следећег дана у петак, 22. септембра Драмски студио Феникс извешће представу под називом “Избори на највишем нивоу”. У суботу 23. у јутарњим часовима почиње турнир у малом фудбалу под називом “Улица против улице”, затим истог дана од 15 часова почиње такмичење у кувању рибље чорбе, док је за вечерње сате планиран концерт Културно уметничког друштва “Бранко Радичевић” заједно са гостима.

Манифестацију организује Месна заједница у сарадњи са културним и спортским организацијама из села уз подршку локалне самоуправе и донатора.

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *