Спорт

Домаћину прво место

Заједно са последњим колом Мини кајак и Пионирске лиге Србије одржана је и тадиционална регата „Трофеј Бечеја 2018“. Све трке су вожене на деоници од 500 метара, а најуспешнији у генералном пласману у конкуренцији 14 клубова су били такмичари домаћег Кајак кану клуба Бечеј. Они су освојили укупно 144 што им је било и више него довољно да иза себе оставе такмичаре Тисиног цвета из Сенте који сакупили 91,5 бод, оодносно екипу Таркета из Бачке Паланке чији су такмичари имали укупно 40 бодова на свом конту.

Лука Стојков је освојио злато а Миодраг Икадиновић бронзу у трци једноседа у конкуренцији сениора, а злато је припало и двојцу Лука Стојков и Лазар Рељић у трци двоседа, док се за трилинг најсјајнијих одличја „побринуо“ четверац у саставу Лука Стојков, Лазар Рељић, Љубомир Грчић и Марко Мишковић.

Веома успешни су били и јуниори нашег клуба, па је Милош Стојков освојио злато а Миодраг Икадиновић сребро у К-1, док је злато припало и двојцу Милош Стојков и Лазар Рељић, односно бронза Миодрагу Икадиновићу и Љубомиру Грчићу у надметању двоседа. Најсјајније одличје освојио је и четверац јуниора у саставу Лазар Рељић, Миодраг Икадиновић, Милош Стојков и Александар Хаднађев. Сребрну медаљу је освојила Дејана Кекић, док је Љубица Икадиновић била пета у К-1 код јуниорки, а њима двема је припало сребро у трци двоседа.

Александар Хаднађев је освојио златну медаљу у кадетском К-1, где је бронза припала Љубомиру Грчићу. У тој дисциплини је Марко Мишковић заузео девету а Милош Стојков десету позицију. Марко Мишковић и Милош Стојков су освојили злато а Александар Хаднађев и Немања Грчић сребро у трци, док је најсјајније одличје припало четверцу у саставу Љубомир Грчић, Марко Мишковић, Алек­сандар Хаднађев и Милош Стојков.

Љубица Икадиновић и Дејана Кекић су освојиле бронзу у трци двоседа у конкуренцији кадеткиња. Дејана Кекић је била шеста, а Љубица Икадиновић десета у трци једноседа.

Златну медаљу је освојио Немања Грчић у К-1 у конкуренцији пи­онира, где је Масимо Штевин био седми, док је код пионирки Ивана Хаднађев била шеста.