Спорт

У Бечеју спуштена завеса

Последњим, четвртим колом које је вожено у Бечеју у суботу 28. јула завршен је овогодишњи циклус такмичења у оквиру Мини кајак и Пионирске лиге Србије у којем су најмлађи такмичари Кајак кану клуба Бечеј, иако у веома скраћеном саставу остварили запа­жене резултате.

Немања Грчић је у пионирском К-1 на 1.000 метара заузео чет­врто место, док је у истој дисциплини код пионирки Ивана Хаднађев била седма. Њих двоје су нашем клубу донели 23 бода што им је било довољно да у конкуренцији 15 клубова заузму седмо у овом четвртом колу. Када се погледа коначан пласман Пионирске за 2018. годину Кајак кану клуб Бечеј је заузео седмо место у конкуренцији 18 клубова. Прво место су освојили такмичари Таркета из Бачке Па­ланке, друга је Зорка из Шапца, трећи Дунав из Бездана, четврти Вал из Сремске Митровице, пето Панчево, док су Такмичари Филип Вишњића из Вишњићева заузели шесто место.

Своју одличну током целе сезоне Матеја Молнар потврдио је и четвртом колу освојивши две златне у генерацији миникајакаша рођених 2008. године. Он је био најбржи у МК1-на 1.000 метара, где је Залан Сирбик заузео пето место. Молнару је злато припало и у МК-2 на 500 метара у пару са Филипом Радовановићем, док су Залан Сирбик и Мате Беркеш заузели осму позицију.

Масимо Штевин је поново био веома добар па му је припало сребро у МК-1 на 1.000 метара у конкуренцији такмичара рођених 2005. године, где је Урош Грујић заузео девето место. Њих двојица су у МК-2 на 500 метара заузели четврту позицију.

Филип Басарић је био четврти у МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту где је Александар Стојачић заузео 14. позицију. Филип Басарић и Ђерђ Ластович су заузели седмо место у МК-2 на 500 ме­тара.

Бечејски миникајакаши су са 185 бодова заузели шесто место у екипном пласману четвртог кола у конкуренцији 20 клубова. Наши најмлађи такмичари су у коначном поретку Мини кајак лиге за 2018. годину заузели шесто место у конкуренцији 25 клубова. Прво место је припало екипи Дунава из Бездана, друга је била Зорка, трећи БСК из Борче, четврти Таркет, док је пето место припало екипи Паноније из Апатина чији су такмичари имали само пет бодова више у односу на наше пионире.