Друштво

Донација Дому здравља из Фондације „Марина Ковачев“

Породица преминуле новинарке Марине Ковачев је од средстава која су преостала у фонду за последњу фазу лечења решила да донира бечејски Дом здравља са два неопходна апарата за ову установу. Колектив Дома здравља је одлучио да су му у овом тренутку најпотребнија два апарата: кабина за мерење слуха и преносни ултразвук за потребе хитне службе. Новинарима и присутном медицинском особљу Дома здравља ове апрате су уручили Маринини родитељи и брат. Светлана Ковачев, Маринина мајка се захвалила свим грађанима и инститицијама у Бечеју које су им помогали током процеса лечења и пружали им подршку на сваки начин. Она је нагласила да су средства која су преостала била прикупљна за последњу фазу лечења у Турској и то у веома кратком временском  року али је, на жалост, Марина преминула а да нису све терапије урађене. Светлана Ковачев је рекла да је наш град био уз Марину током њене борбе са болешћу и они на овај начин желе да помогну  да се сва средства из фонда преусмере како би се подигао ниво и квалитет здравствене заштите наших суграђана.

Директорка Дома здравља  др Косана Нешић је захвалила Марининим родитељима на овој великој помоћи за ову здравствену установу јер ће ова два апарата веома допринети да рад Дома здравља буде успешнији, посебно је нагласила да ће хитна служба куповином овог портабилног ултразвука бити много ефикаснија и да је ово велика помоћ за теренску службу јер је апарат веома прецизан и практичан за употребу и да је у питању веома квалитетна и савремена опрема. Што се тиче кабине за мерење слуха она је веома неопходна како за дијагностификовање оштећења слуха тако и за превентиве прегледе за децу. Годишње ова служба у оквиру дома здравља има преко 4000 различитих прегледа  и преко 350 превентивних прегледа за децу. Докторка Нешић је нагласила да је ово дијагностичка технологија какву имају на клиникама. Вредност донације је око 1.400.000 динара.

Преостала средства на рачуну Фондације „Марина Ковачев“ биће употребљена за различите пројекте хуманитарне акције и пројекте различитих НВО као и за годишњу награду Новосадске новинарске школе у којој је Марина радила.