ВестиДруштво

Донирано 360 килограма хране Азилу

Крајем протекле недеље прихватилиште за псе ЈП „Комуналац“ добило је 360 килограма хране од стране компаније БЕТЛ.

Донирали смо 360 килограма хране и надамо се да ћемо овакве донације понављати и у будућности. Компанија је нова и жели свима да покаже колико брине за своје запослене , старе, болесне, али и недужне мале душице као што су куце у азилу“, рекао је за Бечејске дане асистент менаџера компаније БЕТЛ, Драгомир Алимпић.

Како каже чланица удружења Друштво за заштиту природе и животиња, дугогодишња волонтерка Азила, Ема Ђорђевић, након њене објаве на Фејсбуку, ЈП „Комуналац“ повећао је количину хране намењено за куце које тамо бораве, али на њен апел су се одазвали и други суграђани Бечеја и допринели својим анонимним донацијама хране.

Прихватилиште не би требало да буде сталан дом за псе

Како сазнајемо у прихватилишту живи много више паса него што је предвиђено, и све мање њих добија дом. Из Азила истичу да прихватилиште не би требало да буде сталан дом за псе. На питање зашто је то тако, Ђорђевић објашњава:

Има баш пуно разних прича. Неки узму штене, а кад крене да расте грицка све.То смета, или нарастe веће него сто су мислили, досади им. Одселе се па оставе куцу у дворишту без хране,воде. Пуно њих неће да стерилише куче. Дођу штенци па се баце; па шта ће им, или избаце скотну кују. Најважније је да чувају своје љубимце, куце.То су верни пријатељи до краја њиховог живота.“

Уколико желите да удомите неко куче, прихватилиште можете пронаћи на Иђошком путу.

О компанији БЕТЛ:

Компанија БЕТЕЛ, бави се индустријом мобилног дељења, односно производњом и изнајмљивањем станица за пуњење и покретних пуњивих батерија са микро, C, B, и IOS улазом. Како каже асистент менаџера, очекује се да ће компанија БЕТЕЛ почети са пословањем на територији републике Србије 2026. године.