ВестиКултура

Годишњи концерт „Max dance“ клуба

Плесни студио „Max dance“ одржао је свој годишњи концерт у великој сали Градског позоришта Бечеј. Пред чланова клуба из свих узрасних категорија који су учествовали на концерту су гостовали и плесачи из Новог Кнежевца и Новог Сада. Овај концерт био је намењен пре свега нашој домаћој публици, да пријатељима, родитељима и својој публици покажу шта су научили на тренинзима али овај концерт је био и један од последњих тренинга за Европско првенство у диско плесу за који се припремају чланови клуба.

Чланови клуба „Max dance“  представљаће Србију на овом првенству које ће се одржати од 20. до 23. јуна у Чешкој и то у неколико категорија и то у мини категорији, дечијој, јуниорској и сениорској категорији. На ово такмичење иду Александра Радић, Ања Милованов, Дуња Чешљевић, Луција Боројевић, Хана и Лена Кути.

„Max dance“ ове године обележава 19 година постојања и ово је већ наш 19 концерт јако смо срећни што смо се окупили и очекујемо да ће публика јако уживати у овом нашем спектаклу а после овог концерта оно што нам следи јесте Европско првенство у диско денсу које ће се ове године одржати у Чешкој, наступамо у најбољем саставу овфе године. Захвалили би се свима који су нас подржали и који су били уз нас током свих припрема и који ће нам помоћи да отпутујемо на ово такмичење. Вредно смо вежбали, спремали смо се и очекујемо финала, да не кажем и медаље. Навијајте за нас а ми ћемо се потрудити да на најбољи начин представимо нашу земљу.“ – рекла је Марина Радић.

Александра Радић која се припрема за одлазак у Чешку је најавила и овај концерт „Ово вечерас је наш годишњи концерт коме се увек јако радујемо, за ово смо се спремали током целе године, на њему ће наступати сви наши плесачи од најмлађих, до најстаријих. Ја ћу и ове године затворити овај концерт, та част је опет припала мени. Такође се интензивно припремамо за европско првенство на које идемо за који дан. Јако сам узбуђена због тога, и због тога што се и ја такмичим али и што водимо децу у свим узрасним категоријама.

“Концерту је присуствовао и Предраг Катанић интернационални плесни судија који је подржао одлазак чланова „Max dance“ клуба на ЕП. „Max dance“  је у једно јако лепом саставу одлучио да представи Србију и Бечеј на Европском првенству ове године. То такмичење је огромно, учествује скоро 16 земаља, близу 3000 плесача. Они су спремили сјајан диско денс програм  и ја сам оптимиста када су у питању ови сјајни плесачи јер ми са њима сарађујемо већ 19 година. Оно што бих ја лично истакао је Александра Радић јер је она већ 30 пута за редом првак државе у неким категоријама и имам осећај да ће ове године у тој одраслој категорији за њу да се деси и велики успех и на овом Европском првенству.“ –  рекао је Катанић.