ВестиЕкономија

Општина Бечеј: Потписивање уговора за канализацију

Председник општине Бечеј Вук Радојевић присуствовао је потписивању уговора у Министарству заштите животне средине за изградњу канализационе мреже у Бечеју, саопштили су из општине Бечеј.

Министарка Ирена Вујовић потписала је уговор са одабраним извођачем радова, који се тиче изградње око 62 километра недостајуће канализације.

-Вредност ове инвестиције је око 1,5 милијарду динара и на тај начин ће Бечеј у потпуности бити покривен канализационом мрежом. Ми смо издвојили средства за пројектовање идејног решења за пречистач отпадних вода и изградњу канализационе мреже и у Бечеју, али и у насељеним местима Бачко Градиште и Бачко Петрово Село, како бисмо решили питање канализације једном за сва времена. Претходно смо потписали уговор за изградњу и реконструкцију постројења за пречишћавање вода које ће бити најсавременије у складу са свим европским стандардима, еквивалента око 29.000 становника, где ће бити прикључена и индустрија. Очекујем да се у наредном периоду крене са радовима и верујем да се сви грађани радују овој инвестицији“, изјавио је Вук Радојевић, председник општине Бечеј.

Претходно је министарка Ирена Вујовић током своје посете општини Бечеј у марту ове године потписала уговор о реконструкцији пречистача отпадних вода у Бечеју у вредности око 1,3 милијарде динара.

Извор: Општина Бечеј