Друштво

Другачији

Наш суграђанин Еол Грцић (12) је талентован дечак који црта, глуми и вози скејт. Од малих ногу негује и усавршава те своје љубави.
Своју прву скејт даску је добио за Божић од родитеља када је имао шест година. Од тада са сваким сунчаним даном учи и вежба.Често га можете видети на Погачи како изводи разноразне трикове. Занимљиво га је гледати. Мала деца трче за њим и са одушевљењем испрате сваки трик који изведе само за своју малу публику. Старији суграђани су више брижни, па умеју и да га изгрде ако виде да је пао, па га после питају да ли је добро и да ли му треба помоћ. Еол је исти као и сва друга деца, али је другачији јер своје снове пред свима показује. Упорно и смело показује свима све што зна не обазирући се на коментаре, а верујте да је било свакаквих коментара. Он не одустаје. Бори се. Има родитеље који су ту да га подрже и дају ветар у леђа.
Треба да саслушамо нашу децу. Чути њихове снове, подржати њихове жеље ма како оне нама звучале. Ни један родитељ неће сазнати за шта је талентовано његово дете ако га не саслуша и не проба да оствари његов сан. Да ли је то спорт или уметност, деца су скромна, жеље им звуче велике, али су скромне. Оствариве. Само их треба подржати, па макар мењали те своје снове, треба бити уз њих. Та деца су срећна и задовољна сутра. Кроз живот ће газити смело и одважно. Зато драги суграђани слушајте шта вам деца причају, пажљиво их слушајте.

С.А.